是咁的,我同女神做咗鄰居(竟然開到二呀呀呀)

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
希望寫多啲男女主角心情好想sad吓
如果係之前男主知道咗啊童要走之後衝返屋企個一章嘅心理描寫夠唔夠
會唔會有外傳阿童視角
推推推推推推推推推推推
lm
那天,的確已是我最後一次看見啊童穿上校服。

直到現在我也沒有見過她再穿上過。

也罷,反正相又影了,為這個樣子的她留下了幾樣照片就夠了。

曾經看過穿著校服的她一整年,

也沒有甚麼遺憾了。

只是之前沒有料過,又或應該說一齊都來得太突然,未有足夠心理準備。

「叮噹」正式踏入暑假第一天,一大清早就有人按鐘。

想也不用想,只有啊童有這個閒情逸緻走來找我。

幸好老媽早已上班去,我只要裝作聽不到就可以繼續安睡。

未幾,門鐘再次響起。

我索性躲在被窩裏,覆蓋著自己。

「鈴鈴鈴」這次換成電話響起。

「呀!!!」我怒吼一聲,從床上躍起。

「喂。」我整理一下心情,然後接通電話。

「開門呀!!!」啊童在電話的另一頭向我大喊。

「唉我繼續瞓Luuuu,你一陣再過嚟啦下。」

「唔得呀!!!」

「小姐,而家七點咋,平時我地出去玩你又瞓度咁晏,而家又一早叫醒我,咁飄忽嘅你?」

「我唔理呀,總之同你相處少一分鐘就係少一分鐘㗎啦,你係咪唔想陪我吖?」

「咁早有咩做呀...」

「晨跑囉!」

「嘩咪搞。」我立即掛掉電話。

我放下電話後,便回到自己的床上,

「咔嚓」

嗯,好像是大門打開的聲音。

不過想了想,根本沒有可能,

可能是隔離屋傳來的開門聲吧。

天真的我合上雙眼,重返美夢之中。

「咔嚓」這次開門聲十分接近我,因為比上次大聲得多。

我睜眼一看...為甚麼我的房門比人打開了!?

然後,我看見啊童的倩影。

「小姐,我想問你係點入到嚟㗎呢?」眼神已死的我問啊童。

「咁啱比我發現到你屋企出面張地毯下面有條鎖匙喎,咁咪攞嚟用下囉。」啊童不懷好意地笑著。

「我屌...比我瞓多陣啦好唔好...」

「我定瞓覺,你自己揀。」她叉著腰鼓起泡腮問。

看見她這個樣子,令我越加想刺激一下她。

「瞓覺。」說罷我便轉身繼續睡。

「喂呀!」她以高八度的聲線不滿地說。

我則憋著笑裝睡。

「起身啦萬浩然。」她爬上我的床上搖了搖我的身體。

「你係咪想我陪你吖?」

「你唔會係想叫我陪你一齊瞓㗎可~」

神奇,難道這就是傳說中的心靈相同?

「你點知㗎,嚟啦,一齊瞓陣先啦,我睇得出你都攰㗎喇。」我把她拉倒在床上。

「想死呀你!?」啊童作勢打我。

「瞓下先啦唉,唔瞓夠點會有力跑啫。」我把她的手按下。

「唔要呀!起身呀。」她把手一反,抓住我的手,然後向床外一拉。

「嘩屌。」我整個人直接撞上床框。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05 \
唔好意思掛住打機唔記得出文
留名
多謝支持
琴日開始睇你紙言 今日追到live
咁L快
推推推推推推推推推
證明你出得唔夠多
廿萬字喇喎
加更加更
再加更我就死㗎喇
一齊瞓 加甜
因為要陪女女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞