是咁的,我同女神做咗鄰居(竟然開到二呀呀呀)

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
好多謝大家嘅支持,有賴我每日都好努力咁同大家吹水,先至可以開到第二個Post,所以功勞應該歸於我自己
呢個故應該都就快完㗎喇,咁希望大家繼續支持下啦
「痴線,你點可以咁諗我㗎呢,我絕對唔係特登嘅,如果我瞓覺流口水係特登嘅話,咁即係話你平時瞓我膊頭嘅時候,都係特登流口水㗎啦。」

「點...點同喎,我係真係瞓著咗,唔小心擘大個口所以先至流咗小小...口水落你件衫到咋...嘛。」啊童扁著嘴說。

「我都係呀...唔小心擘大咗個口,所以先至流咗小~小口水...落你件衫到咋。」我模仿著她的語氣說。

「你食屎啦!你又核突又變態呀!好好地瞓唔得嘅!唔理你呀,你要瞓自己上床瞓飽佢啦。」啊童別過頭去。

「唔公平喎,你流就得,我流就唔得。」可惜這次她沒有回應我。

「唉,算我上床瞓一陣覺。」我爬上床上。

如果大家仲記得嘅話,我張床係喺書枱正上方,所以我又諗到第二個玩啊童嘅方法。

我先係扮作瞓覺,過咗大約三分鐘等啊童放低咗戒心之後先玩佢。

係度講下我間房先,如果我瞓係度嘅話,我既右手邊就會係窗,亦即係書枱以及啊童面向緊嘅方向,

而左手邊就係大門,亦係啊童背住嘅方向。

而床框同牆係啱啱好夠位俾我伸個頭落去。

你地應該估到我想做咩啦,無錯就係倒轉伸個頭落去嚇啊童。

我係小學雞㗎啦,你吹咩?

我慢慢,一格一格的把頭往下伸,

先是露出了頭髮...接著是眼睛...鼻子...嘴巴,直到整張臉完全露出。

只見啊童正在低頭認真溫書,完全沒有察覺到在她正前方的我。

「啊~童。」我壓低喉頭說,然後臉上掛上一抹詭異的笑容,等待著啊童發現我。

啊童聞聲便抬高頭,直至看見了頭好像懸浮著的我。

「呀!!!」啊童尖叫。

「嘿嘿嘿。」獲得了如期的效果後,我便把頭縮回上去,在床上重新攤平,放聲大笑著。

「我想溫書呀仆街!」啊童從椅上起身,然後爬上我的床上找我報仇。

「溫囉,走上嚟做乜嘢呀?」躲在角落的我問。

「嚇我嚇我...成熟啲啦!」她向我怒吼。

「嘻,悶吖嘛。」

「你就悶,仲有好多嘢未溫㗎我。」啊童打了我一下。

「非也,我唔係話溫書悶,我係話自己瞓覺好悶,不如我地一齊瞓陣?」

「你就想,走先,你慢慢瞓飽佢。」啊童轉身想離去。

「一陣啦~十分鐘!」我捉著她的手,不讓她離去。

嘿嘿,周樂童...你上咗我張床邊可以咁易比你走。

「唔要呀,一陣你又抽我水又借啲意搞我!」

「喂呀,五分鐘...最多我保證唔搞你。」

「好呀,我地一齊瞓十秒吖。」啊童把我強行按下,然後自己也躺下。

「十...九...八...七...六...五...四...三...二...一,夠鐘,落去溫書。」啊童起身,然後從我床上下去。

「喂喂喂...會唔會快咗啲呀?」嗚呀,我乜都未做喎。

「唔會,而家請你即刻落嚟溫書,玩咗咁耐休息夠有返精神啦。」

「吓...」

「你有十秒時間,如果唔係你嚟緊呢幾日將會連學校既小息同Lunch time時間都失去埋,同我一齊溫書。」

「你痴線㗎?你平時係學校都唔會溫書嘅。」

「無錯,但係我可以為咗你而改變。而家開始計,十...」

「得!我即刻落嚟。」我連忙從床上跳下來。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
海外升學可恥搞到我冇咗初戀

海外升學搞到我無咗一大堆朋友
https://music.youtube.com/watch?v=XWmvKMsn504&feature=share

早晨言言最近好鐘意聽6號唱小傳奇
早呀
Music Panda呢集我覺得係目前最正嘅一集
成日都loop,6號把聲好正
除咗小傳奇,佢地Cover咗嘅 The best is yet to come同 let us go then you and I都係超正
6號唱慢歌好有feel Alan把聲好有磁性
每次聽到漫長都起雞皮
新po留名
突登留咗1001比你
多謝山區巴
最後嗰幕好有暗戰feel
係餐廳嗰度,劉青雲比劉德華1分鐘說服自己嗰幕。
新po留名
多謝支持
唔緊要啦有女都夠
都話無女
人嚟 同我
少林寺十八銅人
推推
即將有
可能唔係呢
留名
多謝支持
新po入嚟留名先
推推
多謝支持呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞