一段感情入邊一有委屈就應該分手

239 回覆
668 Like 58 Dislike
其實我好憎呢種男人 有咩就直接講清楚 大家溝通下 成個八婆咁篤人背脊我真係不了
你呢啲心態咪就係我開post嘅原因
咩邏輯

又要自己屌人話唔關佢事,同樣同返你講,叫你唔好雙重標準,駁唔到就話呢個你個 post

話咩呢個你個 post係客觀事實,咁唔係想用嚟撻人提嚟做咩?你個 post又點? 你連唔比佢係你個 post度發言嘅權力都冇啊

唔想比人反駁,唔肯反省自己,就唔好開 post, 真係自己開一個論壇算啦自己單機

仲要叫人因為你而另外開個 post? 得罪講句,你邊位?做乜要聽你話
你講得勁啱勁有共鳴
我正正係同你一樣咁諗
就係之前拍拖太撚委屈自己 真係有個覺悟寧願自己做老姑婆都好過同舊垃圾一齊
所以好決斷講分手
一年後遇到而家個老公
同而家老公真係好夾 完全無以前同ex一齊嗰種感覺
所以你係講中哂
兩個人一齊真係唔洗要委就自己
如果要咁嘅話 其實即係佢同自己唔夾 唔是對的人
我講事實 咁依家個post真係我開
你唔好咁敏感啦大佬
你岩呀 我根本連唔比佢係呢個post留言嘅權力都無
佢要留我點阻止到佢 唔鍾意又要繼續睇咪犯賤
恭喜你 祝你地一直都咁幸福 白頭到老
有班傻鳩根本就係自己踩tum唔忿氣
想拉埋其他人落水一齊受苦先話要“磨合”
“磨合”到大家鬧曬交又喊咁我寧願放棄
我都幾buy 樓主
覺得港男都幾廢
下下好似隻狗咁討好女人
一D自己人格都冇
我係男人都睇唔起呢種男人
雖然佢地有女 但who fucking care

類似呢種
有時講到高lv低lv,好多人就用金錢黎衡量,
認為高lv女仔有經濟獨立能力,所以男人要更加犀利先食得住等等,
不過其實呢d都係其中一面,反正咩lv都有人開心有人分手,
感情維持到落去需要既因素太多,

其實我覺得比較難得既係人品好既對象,男女都係,
身邊優秀既人太多,普通人都唔少,但是每個人煩惱一樣都多,
對人生比較覺醒,時刻可以係關係或者人生入面感到喜悅既人始終係少d。
最仆街嘅係好鍾意加鹽加醋
等啲兄弟都登自己慘 又話自己好仔
點解香港啲女人全部都係臭雞
啲兄弟又屌鳩條女 講講下又覺得自己條女更加衰
不過有西屌又有人攬下就唔捨得分手
繼續背著條女話佢 好多時呢啲case可能去到結婚
唔好話似女人 女人先無咁麻煩
身邊啲女仔朋友可能以前都遇過呢啲嘢
依家分手反而好灑脫
最多呻兩呻 下次再帶出黎個個男朋友
已經唔係上次佢呻個個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞