一段感情入邊一有委屈就應該分手

239 回覆
668 Like 58 Dislike
你話咩咪咩囉 你都唔會錯既
你說得對
希望你唔會分手 無一個男人會頂得順你
仲要係player思維
有咩就換仔 希望你襟老d 青春女人黎講好有限架咋小妹妹
過多幾年睇番個post啦
我點解要搵男人頂得順我?
你要頂你條女真係好慘
拍拖舒舒服服大家一拍即合唔得嘅 真係m底
咪話 唔係個個都好似你有呢啲中國人思想咁
一定要結婚生仔先完滿
最後個幾句都露出馬腳
除左嚇鳩女人會變老 無人要之外 真係無其他招
女人無責任幫你地埋單
單身 有錢 過得舒舒服服
好過老左嫁個垃圾仲要做工人
其實一直都講緊可以單身 變得黎換仔呢個結論
而且瘋狂換畫其實都無問題 後果自己承擔到咪得
食古不化好難同你解釋
有啲人拍拖拍到有情緒病真係好慘
真心 拍拖最緊要開心 唔好有委屈
唔開心就分手 無需要逼自己做啲自己唔鍾意做嘅野
呢啲唔係磨合 如果真係磨合 就證明你願意為對方改變
當你願意咁做個陣 又點會覺得唔開心
會唔舒服就因為係根本個個人都唔岩你 曬氣
我開頭真係好似你咁以為大家一拍即合架
但原來每個人都有優點同缺點
一段關係只係在乎大家有幾愛對方同點樣磨合
唔係好似你咁撚樣有事就分手搵過件囉
依加我條女訓係我隔離一齊上連登不知幾開心

我從來都無話過一定要有另一半結婚生仔
呢個又係你自己固定mind set
自己一個單身 有錢都可以過得好 我夠知
我係話緊你個人性格有問題
樣樣先入為主 偏見大於理性
下下要人就你=開心
呢d咪大支野爛仔格
簡單黎講 就係任撚性 我要點就點
唔就我就係唔愛我 男人全部情緒綁架
Sorry 你睇下你自己打個d野 你先係最綁架個件
做你條仔認真慘

單身貴族 格好先叫貴族
唔係你呢D 老姑婆剩女臭閪格囉唔該

都係個句啦 祝你好運
Player 格 出現了
唔關事 就算你肯都冇用

香港女人普遍都好自私 自私得好緊要

真心去叫雞係最好 最慳錢
唔開心就分手 要磨合就唔開心
所以就係咪都分手
其實你真係要好好珍惜你依加同條仔無出現問題
因為只要一個問題 下場就一定係分手
以你黎講啦下
我遇到自私嘅多數都係男人
不過我覺得如果叫雞一世唔結婚又唔洗受氣都幾好
自己ok咪得
人哋愛我我就一定要愛佢
佢頂得我順我就一定要頂要忍?
一定要忍到頂唔順情緒崩潰邊緣先叫盡力同認真?
臭鳩港男除左ff同綁架有無第二招
閱讀理解0分好辛苦 又不停作野
同低等港男講野真係好曬心機
希望你識字
btw你條女好慘 訓你隔離你就淨係掛住覆我
唔肯改變自己 因為改變自己唔開心 分手
真係磨合=人地為自己改變 人地付出okay 架啦
自己唔洗付出架 因為我自己付出會唔開心 我會同你分手
你自己改變付出下仲要心廿命抵喎!

你都好撚公主病下
頂唔撚順先諗分手 無話要你一定忍
都係個句希望你識字
你啲男人真係好情緒化搞唔掂
無講過嘅嘢又生安白造
如果對方唔鍾意自然會同我分手
唔到你理
咁咪傻鳩 你唔好教壞人啦
拍拖要忍係唔正常
其實都係你打咩我咪覆你咩
咁又唔見得你駁得到我既

係囉 都四點不如都係算啦
同你講都係對牛彈琴
真係無呢個需要
當相處個陣遇到一樣你唔鍾意嘅嘢
而發生左唔止一次 你又講過出口話自己唔鍾意嘅
對方有將你翻說話放係心 自然唔會再做
會再做就即係無心 咁都唔洗曬自己時間
你作文咁作我覆你啲咩
不如你理下你條女先
訓你隔離 竟然繼續上連登
不停同第二條女理論都唔攬住自己訓
慘到喊
所以你咪覺得成日換畫無問題
你都唔識咩叫認真投入感情 更加唔好話付出
不如你講下自己最長拍幾耐啦
講出黎大家笑下都好呀嘛
講唔岩聽咪作緊 d藍絲都係咁
樓主係咪之前飛過樓上個巴打 見佢係咁咬住你唔放
公道D講句 佢好似無講過話自己唔洗付出 因為自己付出會唔開心呢D野啵
唔好再講自己啦 生安白造無乜攻擊性
睇到呢度覺得都幾自私
冇人係十全十美 關係嘅嘢一定有摩擦
唔係去互相磨合而係主張要一個咁配合到自己嘅人 到底機率有幾細
真係睇唔出樓主有幾重視另一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞