一段感情入邊一有委屈就應該分手

239 回覆
668 Like 58 Dislike
不要嘗試和男人講道理 你會嬲
明白你想講個道理 我自己都覺得拍拖要關係對等
有時候都覺得個個人改唔到就唔會有期望 早D走仲好
不過你可能講得激進左少少
其實個個人都想同自己另一半一拍即合架啦 只係現實邊有咁多理想
會互相遷就 體諒 我覺得都係一種愛既表現黎
單方面唔開心真係要分手
咁你當我好彩如果要委屈自己/委屈對方先一齊到咁不如唔好拍
btw 拍拖咁耐以黎真係無點鬧交 可能根本就嘈唔起 都唔會瘋狂監視大家 呢啲嘢全部講個信字 好難話磨合就磨合到
唔激進佢地唔會明
你講得岩呀我都覺得一拍即合好少
我自己都覺得好好彩
咁岩我會在意嘅嘢對方唔介意
佢有啲嘢好固執我咁岩又無所謂
所以真係無點為對方忍過 都無點嘈交
委屈係累積 當然唔洗話你做錯一件事就即刻走人
但係真係最多比次機會 有心自然記得
單方面為對方唔開心唔好
雙方為左一齊又搞到遍體鱗傷都唔好
咁倒不如單身
一齊個時
三唔埋兩日就玩自殺 熄曬電話 人間蒸發咁
我一個細路女個時每一次幾驚幾無助到而家仲記得
或者用詛咒黎逼我即刻出現係佢面前
唔比我Po Story發洩 少少都唔得
唔比同任何女仔 甚至最Frd個一個講心事
佢一句我心情唔好我就要好似狗咁氹佢

屈我同佢兄弟有路
但係其實每次都係佢面前先同佢兄弟講野
拍拖咁耐一個男仔Frd都無聯絡過
Ig就黎刪曬所有男仔Following
連Ig投票/拉嘢都無
點知佢同班兄弟講 全部即刻話我係臭雞
我忍唔住講曬所有事實/我為佢做過既幾樣野出黎
即刻無兄弟攬佢

中途委屈到想死 個世界好似塌左
Set埋佢個名做委屈 點知自己都唔死心

最後散左
人生雖然唔會再咁驚驚青青
雖然無再日日為左佢喊
不過而家仲係好驚男人
一路就算有桃花都唔夠膽開始新一段戀情

奉勸各位女仔唔好為左一個男人而委屈自己咁耐
唔好FF三番四次令你委屈既男人會突然間對你好好
委屈左一段時間 真係忍痛割愛
講到尾樓豬都係個唔會配合人又自我中心既女人 應該四十幾歲都仲打緊飛機話自己好高質
心痛你 下次唔好再做呢啲嘢啦
衰啲講句寧願hurt人 都唔好俾人hurt
十個男人九個賤
唔好做救世主妄想改變包容對方
垃圾男人唔會改 千奇唔好再ff
都唔好為對方作出不合理嘅妥協
係岩就岩 唔岩唔好浪費自己時間
浪費自己時間做所謂嘅磨合 最後真係曬青春

溫馨提示:男人啲兄弟把口衰過三姑六婆
我依家搵槍逼你同我一齊?
聽話係指本身對方就順得人
去配合我都唔會覺得難受唔舒服
夾硬去逼到對方聽話最後都係會分手
係咪咁多男人唔識字
啲女人係咁
sorry呀男都有
叫人唔好委屈自己
唔岩就換 一係單身
盡量揀個同自己夾嘅人
就係老姑婆臭雞player
咁我又唔怕做
橫掂連登文化不嬲都女人=臭雞架啦
同支那一樣 你出黎行經過個遊行你就係暴徒
係咪都俾人話 咁怕咩做
做完我爽我開心我唔洗俾人情緒綁架
要係咁就另一半搞到自己生不如死
最後可能俾人玩完飛埋先叫好女人
咁你做埋我個份 我係自大臭雞我開心
理撚你感受
登你無女人要慘啲
做完好女人攞個塊牌坊仲要換唔到錢真心嬲
做閪女人就係爽
你漏左負皮埋呢個留言
個時好傻女
唔想衰比D八婆睇
有諗過一世忍曬所有委屈一齊到永遠
而家要多謝佢夠衰糾纏咁耐我終於捨得走

最尾個句深深體會
有個明明平時極少Po Story
Ex同佢唔Frd
我同佢完全無交接 只係大家知大家係邊個
跟住隔左半年無啦啦Po Story比說話我聽
句句都係形容緊我+比緊說話我聽
跟住其實都唔係好信 因為始終咁耐又本身唔熟
最後Frd塔Frd知佢真係屌緊我
真係下撚左出聲
太過理性未必係件好事
邊有咁順利既一段關係 乜野情緒都會有可能發生
同埋咁多因素影響 如果話覺得有委屈就選擇分手
唔建議拍拖浪費時間
個人覺得拍拖姐 未必要咁理性既
扭下計呢啲就實會 對唔同人都有唔同既相處方式
唔通個個都圍住自己行咁舒服咩
你都有道理 比起拍拖其實我更加主張單身
拍拖呢啲嘢自然遇到先一齊 唔會特別追
理唔理性就睇人啦 我自己係覺得
個人黎講 一段少好多不必要嘅情緒嘅感情會開心好多
扭計呢啲唔計啦 係去到有啲位大家都有執著或者壞習慣
無謂逼對方遷就 例如有啲人鍾意同啲fd出街個陣就出街盡興
唔會自己報到嘅 而你接受唔到 同對方講過你唔鍾意
但係對方根本無意思要改 咁可以分手
無需要逼人改變 都唔好逼自己接受
大多數人連自己嘅壞習慣都改唔到
又有咩資格去改變其他人
如果個個人本性好隨和咁當然無所謂
因為佢哋知道分咗手搵唔返
好彩你之後醒左 咪如果咁就一世
背住對方講壞話其實真係好差
我以前都仆街過不過依家改左
會同另一半直接講
真心唔鍾意可以照講 夾唔到可以分手
真係走得快好世界 希望你早日行出陰霾
如果自身條件好好完全唔會擔心呢啲嘢
香港雖然盲人都多 但係又未到周街都係盲人
無西屌既空窗期難頂所以唔分
有d仲會騎牛搵馬,等自己keep住性生活有着落

樓主你諗到佢地太偉大/蠢/可憐/智障,下體主導嘅雄性動物好重視呢啲,無西屌既空窗期等於叫佢地去死
笑死好多花生食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞