其實劍擊點貴法

418 回覆
50 Like 32 Dislike
一兩k 一堂?
想打得好就日日練 而且唔只一堂
自古都係窮文富武
去到職業級既教練,洗費都好高,張家朗個意大利教練最少都收緊體院250k 一個月
美國高中籃球足球教練,人工都高過校長
屌你,人地1千係一個鐘呀,你學琴係一個月,點比
人地一日操4粒鐘已經$4000, 你計下一個月要幾多,仲有裝同劍呢
樂器係硬性規定要學,冇得揀
其實單車都係貴野 只不過入門起手可以用平野,門檻唔算好高,但一上到職業級,就係燒錢既開始
係因為樂器易上手易買易搵人教,加上硬性規定要學
認真答你,你學樂器一年既錢都未必夠玩一個月劍
課外活動一文一武係基本,之後就睇家長取向同佢想報咩學校,例如有d家長鐘意d仔女玩團體野,志在話個仔識同人相處有團體生活咁,有d就會鐘意d特別野,無咩人玩少競爭易入港隊咁。
放心喇,政府好快會有funding俾d學校搞劍擊活動架喇
唔好玩啦小學,依家係癲到幼稚園開始
部計分機呢?
單車淨車已經十倍
我個仔玩緊 $250/堂
佢又中意玩
自已練唔使用

無線一千以下
最好可以家長扣稅
唔會喇,但學校黎緊應該有funding買裝備俾學生/學生想玩可以申請,政府俾錢買裝備咁囉,d社區中心/學校應該又有錢講教練,咁學生要學又平好多咁囉
但你要多小學生玩,就要先帶起劍擊嘅風氣,令劍擊普及化
要令劍擊普及化,喺大學搞學會係最好嘅方法

如果想香港培養更多冷門運動嘅人才,出更多奧運冠軍,就要先令冷門運動變熱門運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞