其實劍擊點貴法

418 回覆
50 Like 32 Dislike
咁係咪當興趣班咁由0開始train?

但我見u team 冇咩宣傳,淨係收到個email叫有興趣嘅去選拔
但soc至少有oday oweek 果d俾你報名

如果想推廣d冷門運動,u team 係咪可以做多d宣傳,反正你都預d人係新手,不如當學會咁run
零基礎應該去邊練?
香港射箭總會 ok5ok? 問過人要600-700$先得4堂
thanks
下面
跳高跳遠著鞋已經唔同啦
總結:入門先幾千唔貴 只係相對少人玩 大家唔認識
講真入門要全部自己gear咩你上入門興趣班都係借公家野啫
如果入門即係要有自己gear 咁好多運動都貴過劍擊好多
?下面
你睇下有邊D國家會玩先講拉。無通非洲會玩咩?香港係有錢國家來,你真係身在福中不知福。
重點係無場地練,你要打得好(入到體院練),只可以去上堂。一星期上五堂,上足三年。
問題係 你d其他運動都可以得閒娛樂下,買完成套野 放係到唔玩就係唔玩
劍擊已經無乜場地要求
求其一個室內場已經練到
大陸野係 張家朗佢果套3萬都未得
最簡單都要有條劍道,要比賽個部機。唔同籃球游水足球。大把街場你練。
問題係你唔會知
比你打到贏一次全港open都過唔到世青亞運
至少唔洗專登起個場先
起泳池難幾多
你睇下香港有幾多練到水嘅池
lol 但真係無呀嘛,你搵到唯一可以練劍嘅地方就係去上堂 望住上五堂嘅進步快過上兩堂嘅,你就明嫁啦。真係好貴嫁。
比你有父幹咪又係一條廢柴
由細玩到大啦 只不過得人地有劍我空手啫
正常敢去全職,都應該亞青,世青有得爭甚至贏先會考慮
咁係個運動唔受歡迎所以資源集中啫
單計場地要求點都無其他運動咁高啦
都係一般室內場簡單setup就做到
就算一般學校禮堂想做都做到喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞