其實劍擊點貴法

418 回覆
50 Like 32 Dislike
用靚既劍去比較平既小提琴?
問題係你唔去就冇Gear 射箭喎
當年李麗珊攞完金牌有冇多咗人去玩滑浪風帆?
大學已經打比賽打到就退役 你先起步
成套先二千幾就叫貴族?咁電競咪直頭皇族?
其實就係鬥劍多,冇晒劍自然投降
笑撚死
Exactly, 講到尾都係得2千蚊把劍係所謂消耗品
單車係香港求其搵架公路車都五皮起跳、玩艇嘅又3-5皮、馬術剩係隻馬都幾十至一百個,etc
喱啲價係講緊玩得耐已經要買 唔係世界級選手先需要
所以唔明貴係邊
當然你要同最平嘅籃球足球比就唔得講 就算職業球員波鞋都係2千一對 個零月又換啦
貴在你冇時間玩,正係著套衫你都熱死啦,唔係中意一定浪費錢
咪就係囉 下下攞精英運動員lv黎比
我夠膽講超過6成嘅運動都貴過劍擊
所有關於雪、天空、馬、8成關於水嘅運動都貴多多聲
都未計單車之類嘅
你入門玩下根本唔洗點買裝 去劍館一定有公家野用
返去對漫畫打飛機啦
好撚中二病呀!屌你老母!
收皮啦屌你老母死廢柴
音樂乜鳩樂器都有得考級假假地都有張沙紙
港媽就最鍾意曬命
最鍾意鬥多樂器鬥級數

運動? 你要打到學界冠軍級 甚至入港隊
對港媽黎講先叫「有成績」可以曬
但入港隊又有幾多個呢
都係睇仔女有冇興趣既姐
個仔有興趣點解唔比佢試?
唔試下點知佢有冇天份?唔一定話要攞獎既,仔女鍾意既自然會玩落去,無興趣既好快就會停。
幾千蚊算得啲咩,課少啲金都係道啦
所以只打一局
壞極有限
講就兇狠

講咁睇劍擊入門計條數好似唔貴,事實運動嚟講算比其他門檻高一截
係比就拎其他運動嘅入門比

仲有,李麗珊96拎完金牌到依家,香港人真係有更留意本土運動咩?除咗奧運同上次港足,平時港隊有成績咪一樣少人care。舉個例,早幾年港足之後係多咗人留意港足,但幾多人肯入場睇一次聯賽?波飛一餐飯嘅價錢咋。
Motorsport點睇
問題係劍擊入門門檻真係高於大部分運動喎
淨係拎一項嚟講

咁你要舉嘅 飛行 馬術 賽車類嘅門檻都一定更高啦
買對aj都唔止2000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞