港隊伍家朗冇sponsor要著黑衫印名出賽,民建聯穆家駿出post批鬥

725 回覆
1066 Like 28 Dislike
根據《區旗及區徽條例》,禁止不合法使用區旗區徽的行為,條例容許行政長官以規定限制或禁止展示或使用區旗、區徽、區旗圖案或區徽圖案的其他場合或場所。政府規定,如非經副行政署長事先批准,「任何人不得在任何行業、職業或專業中,或在任何非官方機構的標識、印章或徽章中,使用國旗、國徽、區旗、區徽或其圖案」。

林鄭講兩句啦
灰撚到,辛苦訓練然後代表香港出賽,比賽衫都要自己整,仲要比條撚樣係Facebook批鬥,香港政府平時講到又話支持運動員又盛,宜家全世界都知政府幾‘支持’運動員
唔洗自己出機票錢已經執到啦
掛住整死年青人,唔記得授權
民建聯全撚部都應該死
香港咁落去,遲下機票同住宿、訓練場地都可能要自己出添
sls 衣著自由都冇?
足總仲搞笑啦,高薪請個音樂婆入足總
report hate speech
林鄭點拆?港隊連衫都無
檢舉呢條文革毒師
cls,本身已經大壓力㗎啦,仲要應付班仆街建制狗,想專心啲比賽都唔撚得,吠少兩句啦屌佢老母
民建聯宜家無哂利用價值,等紫荊黨上台佢哋就係尿壺
老老實實,今日各大論壇同KOL都用呢張相講冇旗,今時今日唔fc煲只會比人笑

呢班柒碌唔止將運動政治化
仲將顏色政治化嘻嘻
體育對香港無經濟貢獻,想香港政府提供?無喎
佢搞到港奧會再執運動員自己帶衫關公災難屎
被辭職就有份
民建聯柒晒
所有商店唔比賣黑衫
出街唔比著黑衫
美源髮彩不准出產黑色染髮劑
文具店 禁黑色文具 例如禁賣黑原子筆 禁鉛筆 中華牌鉛筆都唔比賣
街巿超巿禁賣黑芝麻,髮菜,黑色魚類
甜品鋪禁賣黑芝麻糊
意大利餐廳禁墨魚汁菜式
所有人唔可以黑頭髮要染其他顏色
全城24小色著燈有照明確保無黑暗位

保護國家安全人人有責 要立即引用國安法即時執行
公開煽動市民對中國香港運動員既仇恨
国安處應該拘捕調查佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞