俄羅斯公佈最新第五代戰機 ‘checkmate’ 抗衡美國F-35

211 回覆
48 Like 7 Dislike
Gripen少啲囉
望下英文維基failed bid個part
勁撚長
賣俾咖哩都唔賣俾契弟刁刁
8000萬淫仔定美金?

印度比俄佬食完夾棍都平過支那自煮燃髮嘅次品
係喎
可能獅鷲太過針對瑞典國內嘅需求,變咗唔夠多用途
其實有無對照表對到J-xx 即係對應 Fxx或者 Su-xx

多到亂
諗諗下貴得有道理,中間層層都要貪,8000萬入面隨時9成錢去左貪官度
巴基有block c/d
次次美帝搞阿富汗就賣裝備比巴基

唔知巴基會唔會搵台灣upgrade做f16v 呢

從1983年至1987年,獲得了40架F-16A/B Block 15戰鬥機。隨着蘇聯-阿富汗戰爭結束,巴基斯坦對美國的戰略價值驟然消失,美國於1990年對28架F-16A/B戰鬥機凍結交付並凍結巴基斯坦的購機款拒絕歸還。2003年美國對阿富汗戰爭陷入膠着後,於2005年至2008年交付給巴基斯坦這批被扣留的戰機中的14架。2006年,美國軍援了12架F-16C與6架F-16D Block 52+並計劃提供另外的18架。
都係
所以支那搞咁耐,主力都仲係殲10
睇左成篇都唔知點贏F35
乾弟要哂
係因為地緣政治,東南亞國家唔會買。
中東 南美又覺得中國核心技術唔掂,例如發動都係俄國,咁點解唔直接買?
吓,原來j20係真自煮研發架
中國式自主研發
價錢方面
Gripen係多用途機,係歐洲機中最輕最細,報價最平,但係為咗壓低體積同成本,只係裝咗半架F18嘅引擎,中長程打擊能力始終唔及Typhoon、Rafale,性能接近F16,因為F16機群龐大,美軍有排都未淘汰,所以好多國家都選F16,唔怕停產無零件。
唔安全
本多終勝
又唔係班軍頭揸

雖則訓練個機司都好貴,但佢理鬼得你
大家都係9估。
不過呢個價錢可以有乜電子野比到你?
淨殼價就合理
買圖紙再改自己有嘅野落去
可能跟返圖紙砌都屈過佢
用嚟替換mig21/殲7呢d老爺機夠晒做啦

諗吓第二時班土人開戰,用5代機互片,諗起都好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞