俄羅斯公佈最新第五代戰機 ‘checkmate’ 抗衡美國F-35

211 回覆
48 Like 7 Dislike
個風扇唔係大得過一個後座好多
A/C又用個空位嚟裝油
拖鬼拖馬咩
香港一條天橋夠買一打
旺角道果條起足廿年
成本問題唔係拖?

美國軍方當初係要求JSF三款通用性去到80%
F-35成個project正正係差啲因為B型嘅風扇系統太複雜超重而流產
途中為咗兼顧B嘅減肥設計A同C要改埋一份
導致lockheed martin最後係使多咗幾十億美金同十幾個月嚟解決

而家仲拖唔拖鬼拖馬呀
戰機黎講得巴基買過
呢個啱
英日準備日出了
本身f35追求功能就令到造價太貴
今次俄佬係玩性價比外銷
兩者點可以比
無曬d電子功能的五代機 要黎做乜?
五代機最貴係d 電子野
其實最新的F15ex 齋機已經貴過F35A,不過operating cost 差好遠。
https://www.sandboxx.us/blog/how-much-cheaper-is-the-f-15ex-compared-to-the-f-35/
貴?你食米唔知米貴
咁美國同俄國既人工同原料成本都差好遠
俄軍機用英文名,型
只係同大陸整低端人口市場
checkmate係ps 2 gundam assault
代表K.O.
下一代會唔會出浮游炮(搭載無人機群攻擊)
好撚串
點解俄佬咁有錢
你地要諗下佢地推售既對象,全部都係窮等國家

幻想下你既對手揸住第4代戰機,你揸緊偽5代戰機玩隱形加“遠距離鎖定”,咁仲唔checkmate

除非佢地on99同英美法開拖,否則真係係落後國家打橫行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞