屯門保良局董玉娣中學超級狀元首選港大計量金融課程

435 回覆
34 Like 458 Dislike
已經見到有人講佢係藍絲明明個句 不同人有不同看法,他自己不便評論好明顯知佢咩料 如果佢係藍絲一早讚撚哂啦
如果我知你係邊個我一定唔夠膽串你
佢地實係覺得講完有外國新聞報
又多左人關注香港
至少條友前途係點who cares
你睇得5萬好多喎
好有滿狗feel
唔走就係垃圾,咁你就咗未
你唔俾佢舔共舔到咁先可以考得好㗎?!(當然佢都有一定實力)考評局=政府部門→大家明㗎啦!
COVID之後睇吓邊個笑到最後
里程碑唔一定只代表好,雖然好少人會用喺貶義
但里程碑本來個意思只係講喺社會上發生咗一件大事而可以作為歷史上嘅標誌,咁佢冇講好壞判斷唔到啲咩
所以講佢係藍嘅,請俾出證據而家暫時最多可以話佢係世界仔
已經好驚了 唔好再咬我啦
你又自拍段片講吓upload上嚟睇吓

Qfin max fg 145k
上連登就兇狠
咪撚咁on9啦
上報嘅嘢你係咪會大嗌反政府啊
報紙佬想伏人
好心啦, 咁細個就咪害人啦, 唔通唔順777真係咁揚,要明臉表態咩
睇下佢會唔會出個殺狗post以身作則先啦
.......當教下你,S&T入面通常有分product coverage好似delta 1, exotic, cash equity 等等,一般嚟講quant fin人會做嘅係跟住sales去賣product,負責用一D 正常人聽得明嘅語言去介紹比個客。至於你講pricing果D, quant fin人都有做,通常係後台整好product佢就改model input做pricing。buy side 嚟講quant trade通常可以做long short或者long only呢D簡單quant research,但如果玩埋money market 同commodity 呢d要大量分析嘅嘢就唔到佢地玩,例子就好似global macro咁
表面似幫緊政府,又似曲線話緊政府無能
他亦不清楚國安法對本港金融界有甚麼實質條文,因此不便評價。

大學都未讀 SFC牌都未有
講到好似代表金融界咁
HKU Mfin 先係神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞