購買野戰裝備起金錢糾紛 行山期間死者遭圍攻被殺

336 回覆
9 Like 7 Dislike
雖然話因為金錢問題起動機 但點解佢地唔拎走埋佢銀包啲錢

劫殺同仇殺嘅分別
啲裝備好貴既咩

一支真鏡 可以幾千-萬幾都有
啲裝備好貴既咩

真品鋼盔都唔平啦
軍服最平都成千一套
咁小事就攞人命,咁就要坐一世

年輕人衝動不顧後果

死左嗰個後生仔固然無辜
殺人嗰幾個後生仔,正正常常又唔係爛仔黑底
為左錢就殺人,咁就一世
睇反恐片睇上腦

個班人係新移民?

成班殘體蝗......

支那種係生番

Pvs14!有水

第3代夜視鏡
有錢到不得了
我反而想知點入到香港

個班人係新移民?

成班殘體蝗......

支那種係生番

Pvs14!有水

第3代夜視鏡
有錢到不得了
我反而想知點入到香港

有幾難,海關都唔撚捉
第4名友人曾離隊 歸隊已不見Bosco 口供與另外3人不一致成破案關鍵

....

據了解,Bosco失蹤期間,警方先後與其同行的4名友人錄取口供,其間發現各人的口供有不一致之處,認為事件有可疑。探員其後帶同4人到山上協助調查,沿途不斷追問Bosco失蹤經過。據悉,其中沒有被捕的友人表示,Bosco失蹤前,自己亦曾一度離隊,稍後與眾人會合時,已不見了Bosco,經追問下,其他人報稱Bosco接聽電話後,獨自先行下山。

....

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170529/s00001/1496067490457
少少事就殺人已經係蠢到弱智 仲要3個人圍殺仲白痴 殺完仲要亂作故仔 點解人可以咁蠢咁弱智 唔知咩叫後果同風險
第4名友人曾離隊 歸隊已不見Bosco 口供與另外3人不一致成破案關鍵

....

據了解,Bosco失蹤期間,警方先後與其同行的4名友人錄取口供,其間發現各人的口供有不一致之處,認為事件有可疑。探員其後帶同4人到山上協助調查,沿途不斷追問Bosco失蹤經過。據悉,其中沒有被捕的友人表示,Bosco失蹤前,自己亦曾一度離隊,稍後與眾人會合時,已不見了Bosco,經追問下,其他人報稱Bosco接聽電話後,獨自先行下山。

....

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170529/s00001/1496067490457

連登神探又中

年輕人衝動不顧後果

死左嗰個後生仔固然無辜
為左錢就殺人,咁就一世

講到咁撚可惜咁 明明就係抵撚死

可惜在佢地自己唔識諗囉
廿幾歲人仲戇鳩無腦,係抵撚死既
啲裝備好貴既咩

真品鋼盔都唔平啦
軍服最平都成千一套

一條真品褲已經2/300美金
一件衫又2/300美金
如果你走去玩某啲真瞄準鏡冇5位數你落唔到樓
有啲喺香港公開買到嘅會平啲
如果你係玩緊戰略管制物資嗰啲真係好撚貴

年輕人衝動不顧後果

死左嗰個後生仔固然無辜
為左錢就殺人,咁就一世

martin 同死者bosco兩個都呃開錢架
咁都正正常常
有冇殺人果幾條友個樣睇下
啲裝備好貴既咩

真品鋼盔都唔平啦
軍服最平都成千一套

一條真品褲已經2/300美金
一件衫又2/300美金
如果你走去玩某啲真瞄準鏡冇5位數你落唔到樓
有啲喺香港公開買到嘅會平啲
如果你係玩緊戰略管制物資嗰啲真係好撚貴

貴得過坐成最少二十年
好彩第4人走左ja

講真呢三個分分鐘得一個堅係主兇,但而家都一齊告哂謀殺

第4人如果係度都冇法甩到罪
好彩第4人走左ja

講真呢三個分分鐘得一個堅係主兇,但而家都一齊告哂謀殺

第4人如果係度都冇法甩到罪

有不在場證據
屬於高智犯罪
以後佢地都永遠不能玩war game了

就算判終身, 坐20+ 年之後都有機會假釋
佢地仲後生, 都仲有機會再戰明天

出黎都五十幾歲,on9

....

....

連登神探又中

醒目仔
話唔定4個都有份
個眼神好兇狠

蒙頭都見到眼神?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞