購買野戰裝備起金錢糾紛 行山期間死者遭圍攻被殺

336 回覆
9 Like 7 Dislike
第四個人咁醒早走到落山證明自己當時唔在場 之後又會番番去上山
正常如果有急事約左fd臨時要甩底仲會唔會咁麻煩走番番去
最多話下次再約姐
第四個人會唔會係知情不報
其他3個計劃謀殺之前佢多多少少都會收到料 最多話佢冇份落手姐
好彩第4人走左ja

講真呢三個分分鐘得一個堅係主兇,但而家都一齊告哂謀殺

第4人如果係度都冇法甩到罪

有不在場證據
屬於高智犯罪

第4名友人曾離隊 歸隊已不見Bosco 口供與另外3人不一致成破案關鍵

....

據了解,Bosco失蹤期間,警方先後與其同行的4名友人錄取口供,其間發現各人的口供有不一致之處,認為事件有可疑。探員其後帶同4人到山上協助調查,沿途不斷追問Bosco失蹤經過。據悉,其中沒有被捕的友人表示,Bosco失蹤前,自己亦曾一度離隊,稍後與眾人會合時,已不見了Bosco,經追問下,其他人報稱Bosco接聽電話後,獨自先行下山。

....

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170529/s00001/1496067490457

連登神探又中

醒目仔
話唔定4個都有份

半夜, 係山上點解要離隊.
離隊幾耐, 去邊, ??
女記者
呢3件應該會鬥篤灰

你當佢地做過間諜 要佢地互相篤灰有幾難
一皮野還一皮野
一皮野的確唔係豪得比人既數字
但人生幾廿個幾百個,叻既幾千個甚至更多個一皮野啦
為左一皮野傷人都仲有可能 為左一皮野殺人?
有咩金錢糾紛大到要咁多人夾份殺佢?
幾百定幾千萬?

人有時好撚簡單架咋

有時為咗一千幾百兄弟反目成仇大有人在

尤其是嗰啲冰封三尺嗰啲
仲話密謀wo咁撚豬兜
兇手:幫手既有真品送

9up
有咩金錢糾紛大到要咁多人夾份殺佢?
幾百定幾千萬?

人有時好撚簡單架咋

有時為咗一千幾百兄弟反目成仇大有人在

尤其是嗰啲冰封三尺嗰啲

應唔係即興既
本身應該真係想打下wargame
咁講下錢,條肥仔應該又係好串個種
串串下咪一野車落去,一野鋤落去,轟呀
咪出事囉
呢3件應該會鬥篤灰

得兩個都仲會羅生門,三個就…

三重羅生門
個眼神好兇狠

蒙頭都見到眼神?

露左隻眼出黎

一皮野還一皮野

而家係死者俾兇手呃錢喎
啲裝備好貴既咩

一支真鏡 可以幾千-萬幾都有

真品鋼盔都唔平啦
軍服最平都成千一套

個眼神好兇狠

蒙頭都見到眼神?

露左隻眼出黎

當頭棒喝 感謝
第四人返去果時點解唔冧埋佢
好似就係因為佢口供唔夾所以破案
一皮野還一皮野

擺明曾經有好多口角啦呢d
講真,我就咁望死者個樣,真係唔覺好似其他人講到咁毒撚,我覺得佢份人應該幾串下
可況死者同martin兩個都呃開人錢既
格一定臭啦呢d
好多時殺人都係因為某一方覺得唔受尊重引起
第4名友人曾離隊 歸隊已不見Bosco 口供與另外3人不一致成破案關鍵

....

據了解,Bosco失蹤期間,警方先後與其同行的4名友人錄取口供,其間發現各人的口供有不一致之處,認為事件有可疑。探員其後帶同4人到山上協助調查,沿途不斷追問Bosco失蹤經過。據悉,其中沒有被捕的友人表示,Bosco失蹤前,自己亦曾一度離隊,稍後與眾人會合時,已不見了Bosco,經追問下,其他人報稱Bosco接聽電話後,獨自先行下山。

....

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170529/s00001/1496067490457

連登神探又中

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞