購買野戰裝備起金錢糾紛 行山期間死者遭圍攻被殺

336 回覆
9 Like 7 Dislike
玩wargame最怕見到呢d軍事撚
幾皮野着上身落場通常都唔會甘心咁快死
射尻佢都無用
厚甲到佢跟本中槍都唔會痛

三名疑兇
補充,佢地一個做民安隊,一個做海事處

係咁架啦
玩wargame最怕見到呢d軍事撚
幾皮野着上身落場通常都唔會甘心咁快死
射尻佢都無用
厚甲到佢跟本中槍都唔會痛

Agger
抵撚死啦而家 錢又無埋 仲要坐監
坐終身就啱曬班仆街仔
你地唔知wargame 界入面
真係有唔少依類幻想當真既軍宅?

真係當左自己係特種兵,特工咁
又最喜歡係打game拿改到9彩槍
sm其他人,心理變態。

sm其他人,心理變態。

響香港突發fb見到 有人話其中一個係佢個fd係做民安隊冇可能殺人⋯⋯

sm其他人,心理變態。

軍宅都分兩種
一種係跟足真嘅咁做
隊形、步法、補位、入房、cut pie、covering fire呢啲都做足晒
簡單啲就係用氣槍嚟模擬真實用嘅戰術
佢地玩嘅已經唔算wargame而係MilSim

另一種就係打機/睇戲睇上腦
當正自己玩緊Battlefield/ CoD或者喺戲入面咁
成日覺得自己可以以一敵萬
似cosplay多過似打game

前者有人會覺得悶,但係真係識野亦唔會點亂嚟
後者可能連用槍最基本嘅準則都跟唔足
Trigger finger、把槍指住自己人呢啲成日都見
第4名友人曾離隊 歸隊已不見Bosco 口供與另外3人不一致成破案關鍵

....

據了解,Bosco失蹤期間,警方先後與其同行的4名友人錄取口供,其間發現各人的口供有不一致之處,認為事件有可疑。探員其後帶同4人到山上協助調查,沿途不斷追問Bosco失蹤經過。據悉,其中沒有被捕的友人表示,Bosco失蹤前,自己亦曾一度離隊,稍後與眾人會合時,已不見了Bosco,經追問下,其他人報稱Bosco接聽電話後,獨自先行下山。

....

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170529/s00001/1496067490457

連登神探又中

醒目仔
話唔定4個都有份

新聞好似話第四個係bosco帶去

三名疑兇

第1同3個樣都好凶狠

貴嘅話幾皮野

另一個post有巴打有反坦克級15焦 裝備 價錢可想而之

你知唔知真槍幾多J 呀
15J就笑鳩人反坦克

如果15焦反到坦克,警槍應該得兩焦

前面唔係有人話左反坦克級唔係真係指反坦克 係行內術語黎咪跟住柒啦

乜撚野行內術語呀,我打撚左十鳩幾年都冇聽過喎
咪撚兜啦

我都打左一段時間,聽都未聽過
乜撚野反坦克,反包皮就有你份

另一個post有巴打有反坦克級15焦 裝備 價錢可想而之

你知唔知真槍幾多J 呀
15J就笑鳩人反坦克

如果15焦反到坦克,警槍應該得兩焦

前面唔係有人話左反坦克級唔係真係指反坦克 係行內術語黎咪跟住柒啦

乜撚野行內術語呀,我打撚左十鳩幾年都冇聽過喎
咪撚兜啦

我都打左一段時間,聽都未聽過
乜撚野反坦克,反包皮就有你份

以後得返一個war game版圖玩

監獄
呢d仆街唔拉佢坐成世監都唔撚得

三名疑兇

第1同3個樣都好凶狠

點解玩war game 都係呢類樣

三名疑兇

第1同3個樣都好凶狠

點解玩war game 都係呢類樣

心中有軍人嘅權利冇軍人嘅義務
即係心理有缺陷咁掛
落案起訴了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞