購買野戰裝備起金錢糾紛 行山期間死者遭圍攻被殺

336 回覆
9 Like 7 Dislike
你地唔知wargame 界入面
真係有唔少依類幻想當真既軍宅?

真係當左自己係特種兵,特工咁
又最喜歡係打game拿改到9彩槍
sm其他人,心理變態。

軍宅都分兩種
一種係跟足真嘅咁做
隊形、步法、補位、入房、cut pie、covering fire呢啲都做足晒
簡單啲就係用氣槍嚟模擬真實用嘅戰術
佢地玩嘅已經唔算wargame而係MilSim

另一種就係打機/睇戲睇上腦
當正自己玩緊Battlefield/ CoD或者喺戲入面咁
成日覺得自己可以以一敵萬
似cosplay多過似打game

前者有人會覺得悶,但係真係識野亦唔會點亂嚟
後者可能連用槍最基本嘅準則都跟唔足
Trigger finger、把槍指住自己人呢啲成日都見

用槍指鳩人地

最撚憎第二種人
連基本安全規則都做唔到
好聲好氣同佢講又串柒柒
打得幾年game就當自己係老屎忽

sm其他人,心理變態。

軍宅都分兩種
一種係跟足真嘅咁做
隊形、步法、補位、入房、cut pie、covering fire呢啲都做足晒

用槍指鳩人地

最撚憎第二種人
連基本安全規則都做唔到
好聲好氣同佢講又串柒柒

見親第二種人真係搵定地方避
見過個金手指重周圍指嘅好撚理直氣壯咁話 屌都甩咗匣啦驚閪咩
話口未完就扣咗雞射咗粒出嚟
全場即刻屌柒佢
On99為左呢d垃圾裝備殺人

佢地d裝美軍都唔係個個有
佢地似玩三沙年代多

pvs15香港都賣十幾萬

夜視鏡香港擁有係犯法?🤔
戰略物資

三名疑兇

第1同3個樣都好凶狠

成個傻閪咁撚樣

香港War Game友9成on9樣
失控殺人真係唔出奇
Wargame友有冇收埋一兩把蝴蝶刀?咪扮野喎

sm其他人,心理變態。

軍宅都分兩種
一種係跟足真嘅咁做

用槍指鳩人地

最撚憎第二種人
連基本安全規則都做唔到
好聲好氣同佢講又串柒柒

全場即刻屌柒佢

幾撚多on9學black hawk down "This is my safety"
轉個頭就走火
跳樓唔

三名疑兇

第1同3個樣都好凶狠

唔好比個柒下柒下既樣呃到,物以類聚第2差唔多同1一樣咁賤

五桂山謀殺案 三名疑犯提堂

而另一被告黃朗祺事前知悉襲擊計劃,並應嚴汝衡要求在「野戰遊戲」期間,將同行一名姓趙朋友短暫帶走,讓其餘兩人與死者郭葦諾有單獨相處機會並施襲。

控方又指,於事發後有被告曾再向另一名男子透露襲擊郭葦諾一事,警方需時向同行的郭葦諾姓趙朋友,及獲告知襲擊事件的證人進行認人手續。

http://news.now.com/home/local/player?newsId=223079
http://news.now.com/home/local/player?newsId=223033

就咁睇應該主要係第一同第二個落手殺人
Wargame友有冇收埋一兩把蝴蝶刀?咪扮野喎

玩wargame唔一定鍾意玩刀
我自己嘅EDC都係得把普通摺刀
蝴蝶刀用起上嚟唔方便
好多時真係得開刀收刀嗰時「型」少少咁
大家都係非法野我不如玩彈簧刀
開刀開得重快

sm其他人,心理變態。

軍宅都分兩種
一種係跟足真嘅咁做

用槍指鳩人地

最撚憎第二種人
連基本安全規則都做唔到
好聲好氣同佢講又串柒柒

全場即刻屌柒佢

幾撚多on9學black hawk down "This is my safety"
轉個頭就走火

This is my safety 嘅前題係你唔撚好金手指
成班友懶係野咁學人講
但轉個頭隻手指放晒入trigger guard撩閪咁
想唔走火都難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞