Java 會唔會俾JavaScript 收皮

323 回覆
9 Like 226 Dislike
唔識JS咪用到coding monkey咁
Frontend 都係JS既世界 驚閪咩
個system唔需要web介面就係既
唔代表佢地無用Java
證明依啲公司喺佢哋心目中唔夠大囉 仲駛問?
真搞笑,新公司新系統都唔會用open source寫啦,
點過cyber security同internal audit果關呀
你個mind set仲係programmer level.
好簡單一個例子,運動有bababababa....,道理其實一樣
自己review一次啲code再自己compile一次
點解opensource就過唔到security同audit
你知唔知netflex係 opensource架
你又知唔知fb都搞緊opensource
要問作者
Java 會唔會俾JavaScript 收皮
https://lih.kg/tQteOQX
#115 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我覺得好圈住個啲好合理...
利申寫開PHP / JS
軟件台 潮文
搵撚到錢得啦 講到咁清高做乜春
91 個個點合理法
js 裡面 + 係 concat 但 - 唔係substr
點解一個數字一個string會concat到
咁咩嘢有所謂

真係想知多少少

差在係邊? 真係唔太知
Math.max & min果兩個唔太明可唔可以講解下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞