Java 會唔會俾JavaScript 收皮

323 回覆
9 Like 226 Dislike
Worker
Multirhread哩啲咁危險嘅嘢用wsgi/multi process/worker process會唔會好啲
只能說node變得太快
TBH 如果我地講JavaScript 2010已經有worker
Node.js係好慢
唔會 但寫 java 既機會越嚟越少
特別係寫 J2EE 個班
Java 冇Library
冇得用k8s ?
Ching我覺得你作為5位數會員 好應該識得連登玩法 然後去返quote#115位ching而唔係quote我
真心求教,你意思係指open source係唔安全?
比喻JWT, signal/whatsapp個end to end encryption都係open source,但點解大公司唔俾用?
淨係計java 可以injection
coding 簡潔同maintain難度就已經贏幾條街
我都想auditor俾我地用其他language/library
On99想寫個backup script都要用Java
其實JS都可以玩DI?
annotation 配合 DI呢?
NestJS + typescript好似就係咁
所以我睇落幾似spring
當初我見nodejs 連route 都要寫一大堆,睇到都覺得煩
可以整到似spring咁又唔差
其實之前一直講緊nodejs 有好多library 係github
可以用 我理解係啲人自己寫個啲啦 之後open source 呢隻字傾下傾下就變到咩都唔用得喇
咁個人覺得open source 都有分有人own 同有reputation 既 睇你點理解la
咁close source夠係有分reputation la 超 根本唔㧏關open唔open事
軟件台啲it狗真係好撚低質 成班串柒柒懶係嘢成撚日拋一堆terms出嚟以為好撚pro 人哋唔同意講錯少少就jer住人嚟屌 你班it狗翻去同啲terms自己圍爐打飛機啦
java有java好, javascript有javascript好 有咩好拗.
有時用咩lang都係視乎個usecase同埋自己條team熟邊個多D, 個lang存在到今日就有佢自己價值
請教下你 用咩語言風格會容易啲討論專門topic
真心想學野
stability, maintainability, library/framework long-term supports 先係大公司首要考慮, 至於performance, Java同JavaScript往往唔係決定性因素, 好多時係system architecture design 同 database 問題
JAVA自帶virtual machine 點輸
Ching 係連登屌bootcamp 比狗咬架 幾撚惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞