Java 會唔會俾JavaScript 收皮

323 回覆
9 Like 226 Dislike
java 既話 你講緊spring 定struts?
樓主撩起把火就走左
npm audit
根本好多時都係外國group/regional 掉咗嚟
自己寫既又點會close source
有bug咪fix
咁佢其實更加要js , 咁多library 要自己寫
請js 人平過java c#
大把5-6經驗既programmer
你問佢點解仲寫緊procedural
我諗佢hang哂機唔知你問咩
唔會因為請人慳果少少錢而就去用隻ON99 LANGUAGE
都痴撚線
你唔好咁直接啦
講真 從來公司請人都唔會諗住慳錢 慳錢就一係唔請
一個pj 成唔成功唔係睇隻language on唔on9
facebook 當初都係用php寫
講講下enterprise又摷返fb出黎
當年佢仲係startup 豬閪鐘意用咩就用咩啦
講咁耐,一段code都未出現過
講咁耐,樓主都未出現過
冇計 而家好多graduate 同新入行都係學java 起家
其他咩都唔多識 未覺得oop 係真理一樣咁囉
大撚把上github 左抄又抄就話叫做有經驗 好多interview連monad 係咩黎都答唔出呀 陰公
同埋java run得快好多
大公司巴打
正常公司應該冇咁嘅資源
js有少少functional programming成份
以前我都係咁諗
呢排覺得fp 理論上係會小d bug
原因為無state易unit test
易寫好多test, 會易main 同無咁易改爛
實戰上 就算unit test 唔太多(只做core)
fp 碼都比較易睇,因為寫少左好多control flow 既碼,可以focus 多d係business logic 上
就好似睇緊AV post咁,個個討論女優名,但一幅圖都冇
岩呀 從來都唔應該排除任何野
所以java 加左fp 既野 未溝左隻kotlin 出黎
android 都轉左kotlin 做prefered language 冇衝突架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞