Java 會唔會俾JavaScript 收皮

323 回覆
9 Like 226 Dislike
Nest Js啲 doc真係睇死人師兄有冇上佢啲堂
max = function {
var x = - inf; arr.map(val) {x = (x < val) ? val : x; } return x;
}
咁你pass 個null 入去佢咪return -inf.
好合理
type juggling
I seethanks ching
學js學左排node.js 今日轉去玩react唔知點解即刻唔多想學住
諗緊學java/ c#
發現學js學唔好個foundation
你foundation 個定義係咩先
學strong type會好D
JS好似好多功能用黎掩蓋左啲唔合理耶
係好方便但好似未學行先學跑
想打好基本功先
係唔係應該Java入手
佢樣樣野都要開個class會唔會好難
例如呢 啲edge case 你寫production 正常唔會遇到
Java其實唔難..
學好Data Type, Data Structure先.
if-else, iteration先.

再學下偉大既OOP concept.
會 java咁難寫 node js咁好用
Arrow function
java好學好多
JS有啲9唔搭八
on99
ibm見到你個comment準備摺撚咗red hat佢
真係要認真學既其實係spring
cls 大把project 由github 生出嚟
仲有pm2
搵食既.
Spring + Hibernate + Java
.net + entity framework + c#
清楚過死人javascript啦 啲省略好亂
Finance嚟講JS係柒
一定係Java贏成條街
呢個年代行Cluster
我諗Threading無以前咁重要啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞