Java 會唔會俾JavaScript 收皮

323 回覆
9 Like 226 Dislike
nodejs 個個file d functions 要export先用得,仲煩過php,個node_modules多files到嘔,真心唔鍾意,寧願用python
新pj用乜都冇所謂啦
舊pj 無啦啦為左新lang來revamp做咩
滿足班it佬比佢地學新野?
backend用js我死比你睇!!!
啲structure咁核突點main
bachend用python 寫oop 就話佢勁,兩邊都用js可以有幾複雜,js做backend本身就唔適合做大型application

如果行microservice其中一part我諗都仲得
冇計 而家好多graduate 同新入行都係學nodejs 起家
其他咩都唔多識 未覺得nodejs 係真理一樣咁囉
大撚把上github 左抄又抄就話叫做有經驗 好多interview連oop 係咩黎都答唔出呀 陰公
Node唔係JS黎,係C黎
讀三個月bootcamp嗰啲
nodejs想做multithread就係夾埋k8s/docker黎起instance
垃圾weak type食屎啦
我要快我用golang/c++唔好
Java 16依然冇green thread
Java同JavaScript都是垃圾
係咁既咩唔係全部thread都係jvm上行?
想G點解唔入流
出面D post吹到nodejs+TS+k8s+docker = 無敵
會啦
乾炒牛河都俾豬柳強收左皮
nodejs話有multi process, 同multithread又係兩樣野?
即係佢食死一個cpu core行async?
講到話咩唔會有deadlock呢D問題

利申 只識java c#
C真心要有返咁上下資歷既人帶先得
Memory呢啲要好小心
C++其實都有機會有
所以java多公司用係有原因
可摸耳分享例子
JS+TS都唔得?
狗會唔會比熱狗收皮?
寫server side 要寫ts 咁點解仲要用佢姐
本身nodejs就係冇type 但又要俾返個type 佢
咁用返java .net 個啲strong type 既language 唔好?

寫到成pat屎咁
個system一變大, server又頂唔順,chrome又hang埋
上海 深圳越來越強大 要取代香港了
食藥了
成堆唔識寫JavaScript既廢柴
笑什麼,你都係寫Java
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞