Model Y 集中討論區

999 回覆
21 Like 54 Dislike
下,我都係11月頭訂sr, 我都收到dt張email, 但佢未叫我俾3萬住可能我中途轉左隻色
我上兩個星期仲轉埋lr, direct送嚟,佢話應該一月有車,希望唔好呃鳩me
如果真嘅話你就好,咁快有新車車揸
我都係 不過車到仲要等牌簿個啲先揸得
十一月尾簽約 到而家都未通知拎車
lr 又早左交?我都係11月落2000蚊
如果可以攞到第一水22年車就更加perfect
唔使,封嘢冇任何意義
下年MY LR
有16V鋰電池做細電,大電就係NCMA四元鋰電;
又有AMD Ryzen MCA, 後排轉埋雙層玻璃
10月尾比$2000表示冇人理過我

好想比$30000呀
用左一個月model Y
唯一缺點 濾震好差
胎壓降到40都仲係頂唔順
有冇巴打試過38psi
我有電車位我都買LR 又唔係差得多
ching有冇試過行龍翔道
今個星期日會行
好撚驚
真係吸引….
但可惜11月已拎左車
希望將來會好似S/X咁 可以比錢升級MCU
等你報告
有冇巴打打救我
比左三萬,知唔知幾時拎先係22年?
估計應該2022年1月起拎車既MY LR都有,因為國內2021年12月既左駄MY LR已經係呢個新configs了。

當然MY Performance都係,MY SR 2022年都係(但大電唔同,而且真係要等第3季先有),M3就唔知了。

4860電池既大陸廠房而家起緊,用4860電池既MY起碼要到2023年後先有
岩岩架車打左柴 🤦🏿
諗住入 Model Y LR
想請教下如果買排隊 Quota 個 d
係咪可以直接轉名?

另外買劏車紙一換一既話
係咪會變 1 字牌簿?
Model Y 集中討論區 (2)
https://lih.kg/2810164
係會變1字
上fb 谷搵賣紙嘅人
同時間同tesla sales講話你有frd有湯車紙要轉名比你,佢地識準備文件
之後同賣紙佬約時間上tesla 簽文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞