Model Y 集中討論區

999 回覆
21 Like 54 Dislike
2-3個禮拜
我DT覆我係2022出廠車機會大
想問買人舊QUOTA果D ,佢地點樣轉名去俾個QUOTA我?
係咪佢地上返官網LOGIN 轉資料就搞掂?
因為上海Tesla廠 一日可以整2000部車
Cls
基本上整完就要排住隊上船出貨
THX
佢地果D QUOTA ,係咪仲可以改內籠,內飾既色?
Dt搵你 你同佢講就得 不過有機會會重新排隊
謝謝你解答
原先我都諗住等22年車,不過算啦,想快啲攞車

仲想問問揸緊嘅巴打,擋風玻璃係咪真係紙做?聽講話石仔一彈就爆,因為日日要行highway所以諗緊係咪要貼強化膜
拎車第4 日已經彈花左. 有一點
想問下點解update完無左自動輔助功能
有無巴打可以分享下model y LR除左係四驅之外 仲有咩比SR既優勝之處?本來訂左sr但而家加速慢左 諗緊$48000舊價上LR值唔值
今日落門市問 而家先處理緊9月啲單叫交3萬
睇左 但想知lr差得90% 其實實際上行到既距離係咪同sr差唔多
計數據真係差唔遠
但係揸落好多野會影響到呢個數據
你嘅揸車習慣,行嘅路上山落山,有無停車煲冷氣,有無開哨兵
你最少揸到得返廿%都會仆到去叉電
所以兩架預實際行得三百拎km
而家要考慮嘅係接唔接受到sr cut左霧燈同埋慢左同埋q3先有車
LR係底買啲
巴打你個名

LR係咪個回收動力會好過SR?
我就覺得最好有大買大除非afford唔起

LR建議充90姐,即用長途可以充滿99一兩日內用到90以下唔會太傷電,買車都要慳住慳住用重慘過油車
LR定P好?
有冇人就黎拎車要劏車紙
新手想問 SR街充滿一次大概幾錢
新手想問下大約幾時拎車 個製造日期先係2022年?
其實真係睇你有冇自己私家電位
有既話SR都好夠做 冇既話就LR伯好好多
因為其實就算SR可以叉滿100 除非你係自己電位擺係到由佢叉
否則佢最後果10%叉太耐 尾果10%已經等於前面叉90%既時間
即係如果你冇私家電位係周圍叉
基本上係唔會叉果10%
咁你SR同LR實際用既電量都係15%-95%
呢個情況LR同SR就會差好多
小弟得13A,仲要係停車場輪位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞