Model Y 集中討論區

999 回覆
21 Like 54 Dislike
証明你無買過tesla 美國車😂
唔會有架啦 首先唔抵 如果加左option 要連税加差唔到5萬 其次大陸無 最後168後面都頂撚住個頭 真係咪撚搞
車價唔可以超過幾多先做到全 free tax?
38萬樓下
唔止一部
有起碼10部以上
唔係試揸係試坐喎,Y得部藍色放出黎比細路當遊樂場
2022加價了出年要比多皮幾野,有師兄改22年收車會唔會揼春
18號前落訂都係原價
傳聞19號加價

same here,諗住多兩個位比細路仔坐都好,你一係話比我聽一定冇,咁我即刻落訂
緊係啦, 7 seats 尾排唔坐反返落黎同 5 seats 一樣, 何不買 7 seats? 爭兩個位就係爭兩個位, 有時 7 個人明明可以一車過, 到時就算要縮埋雙腳都會坐架啦, 何況香港地最南去到最北最多咪 1.5 hours, 辛苦得幾耐.....
Model Y第3排坐15分鐘都未必頂得順…
7座一係日本車,一係GLE,Q7,X7個level啦,第3排有返啲人性
咁坐細路都好
即刻訂
聽Tesla group d 人講 SR d料會雞咗
我早幾日簽咗
本身十五十六要唔要架車定賣咗個quota
但周圍Tesla都係咁加價
所以最後都係比錢買咗先

PS. 唔知月頭有車未
其實係既多一個位就係多一個位懶理係dog seat,咁啱要車6個人唔通另外兩個坐車尾箱咩

如果大部份時間7人買二手model x會比較好
講真唔等得真係買黎用住先最多到時再換車因為唔知幾時又加價

美國上網睇交車期都預估去到22年6月,等下等下香港可能23年先開始預定24年先供貨,而家TESLA玩擠牙膏見咁好賣清下5人版配件倉先,到無咩人買就出7人版
SR LR P 都係同一個殼同籠應該唔會差太遠,同埋SR美國都無唔會另外開多條LINE生產配件吧
我都係咁諗
想問下如果model 3 SR 想換 LR個軨

個sensor可以換埋過去嗎?
快充傷車
傷得黎都夠期換車啦 on9
收到email, 但用交車期有冇關係個sales仲未搵我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞