Model Y 集中討論區

999 回覆
21 Like 54 Dislike
駕駛嗰度教左滑行起步(類似咁)
就算平時係街度縮油門都已經停得好快
唔洗特別落重brake
正常唔會轉
要練習下 1km/h 車 電門嘅幅度
如個咁都控制唔到 塞車慢車未撞埋前車度
我覺得揸電動車 踩電門 似揸棍波吊極力子行車
我知啊 我揸緊
諗緊上邊 停車場creep mode? 但出街就hold?
Model Y乞電大軍已殺到

都太cheap 平時坐開嗰架兩球幾野
巴士!
有人知道第一批LR幾時有未?
利申7月中先訂,應該年尾或下年先有...
前兩日訂咗sr +20吋鈴,諗緊要唔要直接轉lr,但要等多一個季度。。想問自己屋企有得叉電,sr舊電夠唔夠做?

借問聲你排隊已經加到$2000同係咪冇 1500免費supercharger
係,依家訂要硬食2000手續費同無sc
SR可叉到100%
LR 建議叉到90%就要停
Sales 講嘅
所以舊電最後其實差唔遠

反而如果你買白色同加錢轉軨先再考慮下轉唔轉LR
買其他色就SR底啲
其實想問Model Y
SR, LR同P 係外觀上除左個碌之外
可以點分別到,3者之間有咩分別?
SR 後驅 ,跟車19”鈴,可加錢上原廠20”鈴
LR 四驅,20”鈴 車尾右邊有 Dual motor 銀字
P 四驅,21”鈴 車尾右邊有 Dual motor 銀字,下面再加條紅線 ,電門腳踏唔同左,原廠跟條碳纖尾翼仔

其他外觀上大致一樣
秒數自己上網睇

另外Y 4個輪拱有黑色膠邊,3無。
車尾
P 有 Dual Motor, 下面一條紅線
LR 有 Dual Motor, 無紅線
SR 無字,無紅線

當然淘寶應該有得買呢啲字自己貼
樓上2位巴絲都答得好清析詳細
thank you
上個星期收左車
巴打訂左邊款
我九月三十號俾$2000 佢同我講預下年四月先攞車 大訂都要一兩個月後先俾
Sr or LR?
SR
而家訂要等好耐 掙扎緊
LR 佢同我講第二季 我問係咪要五六月 佢話又唔洗五六月 四月都應該得 我好樂觀咁諗佢應該吹大左 所以希望三月或三月前有得拎
開始係街見到都幾得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞