《揸住水槍打喪屍》--比喪屍更瘋狂的香港人

356 回覆
30 Like 8 Dislike
故後感

首先好多謝大家一直以來既支持 我都知道自己呢個故寫得未夠好,實在係好遺憾。上個故得到既成功令我既思考,由「自己鐘意寫咩故」,變成諗「讀者鐘意睇咩故」,結果就寫左一個自己其實冇咩熱誠既故出黎(起碼一開始係),後來故事入面既人物愈來愈生動同有自己特色,我自己就更鐘意。

一開始我係諗住寫「係喪屍下主角遇上瘋狂既香港人」同「用玩具打喪屍」呢兩個做賣點,除左「連有喪屍都要返工」既華DEE外,計劃中重有更多既例如「一味諗住點樣一齊死唔去求生既情侶」,「喪屍末日下做雞求生不願戰鬥」既港女.....之類。結果去到後期,又變成左我最鐘意既陰謀鬥智

主角就係故事中既大魔王係由一開始已經訂好左,結果就做成好似成個故都冇一個出色奸角咁的確可惜,好在最後男女主角互相殺戮張力唔錯,我幾鐘意呢段。

故事重未完結, 係我寫埋下一個故後,即係下下個故就係呢個故既續作,我亦已經開始睇緊講寫故既書,希望可以寫得更好。

黎到最後,宣傳下自己個PAGE: https://www.facebook.com/lihkgvantablack/

最新消息,平行結局,插圖都會係上面放,有興趣可以俾個LIKE,多謝大家支持,再見!
like咗
愈睇愈好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞