居屋2020(15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有得揀真係一程線過最實際
火炭御龍山係方便,但係彩禾苑要行20分鐘工廠區,再加行一條大斜路邊度算方便呀?唔好講笑
黨鐵係方便 但只限市區地鐵
新界真係狗也不屌
人地預你一程巴士返工/ 小巴去火炭,你就死都要講大鈄路行落去…
搭巴士/小巴唔洗行斜路落去?
真心唔明有啲撚樣係都要話火炭個位方便...
又話人未住過新界,好似得佢地住過咁
係閪就閪架啦...
利申20歲前都係住將軍澳,之後搬左去住村屋,大埔村屋住過幾年而家住緊沙田村屋,時不時都會去食火炭津津大排檔,呢期彩禾苑個位,日頭又多車又多廢氣,多車房又多工廠大廈,夜晚又靜,行去火車站迂回曲折,斜路又斜又窄,如果落雨就硬食,聽返呢到啲人有啲住駿洋邨既講就算有小巴接駁都有排等,呢個位可以話係冇鑽馬既情況下還可以接受既位,但一定唔撚係方便囉...
人地有shuttle 準時又穩定又住戶專用同點對點
點同小巴巴士比
有得揀真係一程線過最實際

你呢段野其實都冇重點
兩舊屎
睇唔過眼啲人不停吹奏屯馬線
水人揀低層馬2對橋對墳都唔好揀高層火2
係 揀火炭仲好
笑咗
睇下火炭(駿洋邨)有咩一程巴士同小巴
巴士: 88X 798 989 285
即係九東將軍澳港島東一程巴士去到
小巴: 全部沙田區
除非你話行埋落大排檔,咁都可以加多加85同280X

望下富安個站

就算冇巴士,都仲可以搭馬鐵出去
火炭彩禾點比?

都仲未計88X同285成20-30分鐘一班車
989淨開繁忙時間

亦都老實,沙田站就乜車都有,有咩事咪轉駿洋小巴返去
但點解錦駿有直車唔買,要揀要駁車的彩禾
*未坐過架沙田站去駿洋架小巴,聽聞都多工廠客坐,但之前有巴打話車等人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞