居屋2020(15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咪跟返“富戶政策”處理囉,就算有私樓都有成年時間搞。1
不嬲就係等睇佢告房署
你揀居屋前半年買私樓鬼理你咩佢恨不得你拿拿聲還公屋重要貼埋錢比佢呀
「你之後要還錢俾你親戚,唔代表呢一刻個筆錢唔屬於你」

哦 我終於明白了

咁調返轉 我借錢俾親戚 親戚之後要還錢俾我 但唔代表呢一刻個筆錢唔屬於我親戚? 法律上筆錢已經係屬於我親戚?

咁好啦

借錢俾人原來唔使申報 因為都唔當係我嘅錢 因為已經離開咗我戶口 我冇任何控制權
同我地講咁多有系用咩
咁夠薑咪照報同房署講囉
你嘈贏我地呢班連登仔無用嫁

再講多一步,而家政府咁依法辦事,你睇撚住你同房署講完,人地轉頭報證監 好人好者搵人名去投資,你睇撚住害鳩埋你親戚
「連登討論區」咁依個地方有咩用途? 冇用途就要執咗佢啦

點為之講得多? 點為之講得少?

洗咩夠唔夠薑 只講事實 講事實都要夠薑 似乎國安法真係嚇到你條懵撚傻咗

你咁樣嚇我 我係唔會驚㗎 幫人投資違反邊條法律?

第一我見唔到申請需知入面講債務係可扣減項目

第二如果debt 都可以扣減資產總值,咁個個資產爆棚既寫張久債紙就可以申請啦
爆資產而將被DQ既醒目仔

你可以自己睇下你係無牌人士進行受規管活動係點罰 ,你收錢幫人做咪犯法囉 或者你親戚係持牌人士借你名做咪犯法囉 你唔收錢幫人做,攪到自己比人DQ 咪抵死囉

另外你開投資戶口都有簽野係講戶口最終受益人係邊個

如果你填左係你親戚,我諗唔會有上面你鳩噏咁耐既問題;

如果係填左你自己 ,你覺得房署呢一刻會唔會信你幫親戚投資

國安法無嚇到我地懵撚左,係DQ無得買嚇到你懵撚左啦
你咁「理直氣壯」話無問題,咁戶口有幾多咪如實申報囉,再白紙黑字聲明埋嗰10萬係幫人投資囉
支持佢照報,光明正大、戶口多左錢幫親戚投資好撚合理
我可以講,佢死L梗,以E家港共思維,最想就係有咁快得咁踢走曬唔合資格嘅人
首先做少個case,其次吉一間公屋出嚟,而且又吉一間居屋出嚟

咁夜都仲見到有笑話睇到真係正
吉一間公屋

不如大家講返主線

有冇巴打有整合到每日叫GM/WM人數?
同埋每個選樓人數大概幾多到
同意,一睇個數大過limit 就bye bye la, 解釋都可以慳返

想知佢係邊條隊,益咗下家
咁理直氣壯 開你個揀樓nunber出黎
我幫你報一報房處 等你同佢解釋下?

咁個個都話自己ac啲錢唔係自己都得
咁佢set上限黎做咩鳩野?
Date GM WM 邀請人數.
2/7. 121 (56) 117 (84). 140
5/7. 266 (64) 293 (96). 160
6/7. 475 (80) 473 (120). 200
7/7. 691 (80) 643 (120). 200
8/7. 910 (80) 816 (120). 200
9/7. 1125 (80) 977 (120). 200
12/7. 1339 (80) 1152 (120). 200

去貨速度
Date GM WM
2/7. 34 77

係香討抄過嚟

覺得自己冇問題就咪撚加密啦
支持解密再size 6咁講野嘛
D 語氣成個弱智仔咁舉D 例又錯撚曬
成個小學生咁哦~咁我乜乜乜
小學老師有冇教你舉例既作用係咩啊傻閪

咪撚再舉例
咪撚再比喻
好撚柒啊你D 邏輯

粉2巴打揀咗樓未
粉2巴講既小伯母定我
記得佢係5號揀
我6號
我以為得小伯母揀粉2粉2放題任你哋揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞