買野盡可能我都會比現金

381 回覆
49 Like 130 Dislike
做左唔怕認,要拉我未拉我。出得嚟行遊行示威衝擊就預左要還,鬼鬼祟祟藏頭露尾
利申:龍和道俾人拉過。
Btw 你現金點嚟?未又係㩒櫃員機

阻街廢青黎講你都算高質👍
好過班柒頭又要佔領又要扮良好市民
上面笑啦,即管笑
你比人濫捕唔好喊

做左唔怕認,要拉我未拉我。出得嚟行遊行示威衝擊就預左要還,鬼鬼祟祟藏頭露尾
利申:龍和道俾人拉過。
Btw 你現金點嚟?未又係㩒櫃員機

抵你俾人拉

你地咁串做咩,樓主咁做代價又唔係大,當然唔能夠做到invisible man啦,但你裝防毒軟件都唔能夠防晒所有毒啦,咁係咪代表防毒軟件冇作用?將兩件事比較埋一齊,咪就係一個理性討論的基礎
黑警,好人好者,會唔用八達通?
以為自己係邊位呀
你地咁串做咩,樓主咁做代價又唔係大,當然唔能夠做到invisible man啦,但你裝防毒軟件都唔能夠防晒所有毒啦,咁係咪代表防毒軟件冇作用?將兩件事比較埋一齊,咪就係一個理性討論的基礎

認同

以前928叫人唔好用八達通走,好多人都有做
就算樓主宜家話乜都比現金,都唔好大代價,有啲嘢有得避就避

連登真係低尻質

認同

就算樓主宜家話乜都比現金,都唔係好大代價,有啲嘢有得避就避

連登真係低尻質

認同

連登真係低尻質

你對上已經有隻係度問「你以為自己邊位」
睇過citizenfour都知唔用現金嘅話就實比人起到底架啦,樓上班友仔大驚少怪到時瀨野咪係你地 依家唔少支付工具都會主動連結信用卡個到,銀行絕對可以睇晒你啲紀錄,只要你係出事地點附近用過錢,可以都比人拉埋架啦有殺錯無放過
睇過citizenfour都知唔用現金嘅話就實比人起到底架啦,樓上班友仔大驚少怪到時瀨野咪係你地 依家唔少支付工具都會主動連結信用卡個到,銀行絕對可以睇晒你啲紀錄,只要你係出事地點附近用過錢,可以都比人拉埋架啦有殺錯無放過

宜家警察都係求捉到人,而唔係求真相

認同

連登真係低尻質

再將我個防毒軟件比喻套用多一次,每個人部電腦入面有幾多巴閉資料?最多咪娛樂野同功課,冇左係有不便但有咩咁大不了,做乜咁怕中毒.......當中牽涉一個複雜同主觀的價值觀問題

自己老婆個西俾第二個男人屌有冇咩咁大不了,亦係同樣道理,有人可能唔介意架,豁達

宜家警察都係求捉到人,而唔係求真相

同埋啲人仲好天真咁認為八達通還八達通,信用卡還信用卡,依家呢個世界最危險嘅地方就係呢啲睇落無乜相干/看似獨立嘅物件其實可以連埋晒一齊,然後好準確咁重構返你嘅日常生活出黎 樓主都係好心提下大家嘗試下珍惜自己僅餘嘅私隱同自由,點知都係要比人恥笑

認同

連登真係低尻質

再將我個防毒軟件比喻套用多一次,每個人部電腦入面有幾多巴閉資料?最多咪娛樂野同功課,冇左係有不便但有咩咁大不了,做乜咁怕中毒.......當中牽涉一個複雜同主觀的價值觀問題

自己老婆個西俾第二個男人屌有冇咩咁大不了,亦係同樣道理,有人可能唔介意架,豁達

完全用哂現金已經係接近cut上網,唔係裝防毒咁簡單,係會唔會因為唔想中毒連網都唔上
中二病

全世界都想害樓主 拉佢
中二病

全世界都想害樓主 拉佢

如果斯諾登單野發生係香港,我估你呢種人一定會撐政府用間諜罪去charge佢,覺得自己私隱唔會有人care呀嘛
同我一樣 乜都比現錢
見到幾隻5毛 不過一早ban晒
其實任何發展左既國家都會監視住平民

美國 中國 日本等等都有

想冇人監視咪去非洲囉

同埋唔好睇到自己咁重啦大佬

你估你係斯洛登咩

係囉,你快撚D用微訊QQ人人網啦

好難相信仲有人無用微信

我又真係得微訊冇用
因為日本人唔用
講咁多做咩
樓上支持樓主嗰啲今個星期有冇用八達通呀?
有冇買太空卡打電話呀?
而家唔係屌你地保護自己唔岩
係你地得把口 同樓主一樣
呢頭講唔比現金 呢頭又上連登
講就勇敢 做就祿撚

你估whatsapp/facebook/google冇trace你咩?
監視黎講鬼佬同支那都係一樣(監聽嗰單野就知)
成班係到FF自己好高智慧好小心私隱 好嘔心
如果有人決心做到冇任何電子蹤跡出街帶黑超口罩
我唔會屌佢仲反而佩服佢囉
講咁多做咩
樓上支持樓主嗰啲今個星期有冇用八達通呀?
有冇買太空卡打電話呀?
而家唔係屌你地保護自己唔岩
係你地得把口 同樓主一樣
呢頭講唔比現金 呢頭又上連登
講就勇敢 做就祿撚

你估whatsapp/facebook/google冇trace你咩?
監視黎講鬼佬同支那都係一樣(監聽嗰單野就知)
成班係到FF自己好高智慧好小心私隱 好嘔心
如果有人決心做到冇任何電子蹤跡出街帶黑超口罩
我唔會屌佢仲反而佩服佢囉

咪就係信唔過中共囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞