黃種人對比其他人種有咩優勢?

498 回覆
281 Like 21 Dislike
而题主眼中的“中国的其他运动项目那么强”,可能只是在奥运会坐标体系下的强。这得益于我国的五字战略——小、巧、难、女、少。把精力放在那些冷门项目上(就是没什么商业价值的),战略性地放弃竞争度高的。

寫到明戰略性搶金牌
唔知你幫佢哋兜乜撚
覆我未啊弱智
講撚到而家你先嚟講冇資格,屌你老母啦
你自己浪費自己時間,留言唔係擺低自己想講嘅野畀其他人睇
而係話「我」呢一個人浪費你時間,頂你個肺啦
個Post得我同你啊?
你唔識呢啲基本框架,你又好撚得去邊啊
擺隻連狗出嚟以為自己撚到人
你死撚開就真,個Post你回得係人都回得

戇鳩仔

你一早講左封閉流水式,咁練的確有效果
佢專攻弱項都唔代表其他國家有能力追得過佢,呢啲我上面都回左
咁點解其他國家唔追中国嘅弱項,我講嘅係如果乒乓波同羽毛波係中国嘅弱項,而佢又有天才,肯去發展可能追到架
人地市場主導都可以推啲有天份嘅人出嚟練架,冇資源唔代表完全練唔到,定係人地外國就係知根本冇得追,因為實力差太遠冇得打
而你就話實力差係因為舉国體制,定係其實係黃種人打呢兩樣特別叻
我係針對緊呢一樣野
你唔一早貼?

頭先又話浪費時間
過一陣就放條Link出嚟叫人駁你

弱智仔你精神分裂啊
咩都要我餵到埋口?你腦殘兼手殘?
人地市場主導都可以推啲有天份嘅人出嚟練架,冇資源唔代表完全練唔到

好簡單一個問題 我點解要推人嚟練?
冇效益 贏咗都冇人睇冇收入
我又唔care金牌你真係唔撚用腦
你估我好似你條戇鳩仔咁咩
打幾行字屌人兩句就一個回覆
再唔係就Copy擺條Link喺到就算撚數

你咁撚叻就用返條Link嘅內容嚟駁啦
頭先又話浪費時間
而家又再浪費自己時間啦你
好似你咁不知所云打一大堆廢語覺得自己有覆嘢?
仆街你都好意思講
一撚早你用入面啲Point嚟講就得啦
懶巴閉自己唔敢講就話擺低條Link叫人睇
最好笑係以為自己好撚串

原來討論係咁撚樣
重學人講咩框架

你未答我你係咪精神分裂
吓 我咪一直用緊link入面啲point嚟講緊係你弱弱智睇唔明咋wo
我咪同你講左
人地點解出唔到一個有興趣有天份嘅人

支那十三億人就出到一堆人對打
歐美都幾億人就冇資源冇天份冇能力
又話支那人冇體育精神
歐美實有,唔係爭牌更加冇壓力

黃種人就一定係攻弱項贏人地唔專注嘅項目
即係偷人雞,外國人唔鍾意偷人雞就係外國輸嘅原因
唔玩呢項就一定係冇資源
lm
好過你得呢句啦弱智

總之你唔會認黃種人有天份
贏親波實係舉国體制啦

你自己都識講攻人地弱項
咪即係認左外國比較弱囉

而個Post係講緊黃種人嘅優勢
原來黃種人嘅優勢係舉国體制
中共又贏啦
咁你咪撚話冇資格討論啦

你又浪費自己時間啦
就燶啦柒頭

我咁撚弱智你重繼續覆我?
個池冇支那咁大
資源冇支那咁多
陪練冇支那咁好

出到有興趣天份嘅人可能性咪低
就算出到都養唔起

好難理解咩你究竟係咪真弱智
條j 細d 易硬d
我幾時話黃種人唔會有天份
我由頭到尾嘅論點都係
黃種人運動風氣同政策導致運動差 唔關人種事 但政策傾斜去冷門項攞金牌令人覺得自己體育強國
兩者冇衝突
係你條弱智仔以為係同一樣嘢
數學好d
你都好意思講個池
我都講左歐美都幾億人
係嘅係要十億個池先夠大架?
印度都十幾億啊

支那就一定大把錢因為舉国體制
外國係$1 都冇呢係咪

陪練咪又係講個池

出到有興趣天份嘅人可能性咪低
就算出到都養唔起
你都識講冇天份
咩叫天份,舉国體制又係天份啊

你自己講都矛撚晒盾啦
人數同參與人數係兩回事

支那人多 但職業足球員少過任何一個足球強國 即使人哋總人口只有支那幾十分之一

你真係好撚柒蠢
仲聲大大
有天份咪即係未必全部係因為舉国體制囉
你咁都唔明?

支那人咁冇體育精神,梗係搵一樣自己有天份嚟攻
但咁咪即係有可能外國人天份冇咁高,覺得自己冇得鬥而選擇唔鬥?
其實呢樣已經奇怪,因為咁多年都出唔到由得中国或亞洲人霸住

呢個Post係講緊黃種人嘅優勢
我再問你一次,中国人嘅優勢唔通係因為舉国體制?
咪就係因為人地鍾意足球囉

所以就係因為人地唔攻弱項走去攻足球
所以弱項輸晒啊
越近赤度,膚色越黑,身材越矮細
相反,離赤度越遠,膚色越白,身材越高大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞