將軍澳討論區 (20)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
將南一般2房一干萬收升破

The Parkside2房戶兩度調高叫價 以998萬沽仍創同戶型新高

香港置業分區董事劉浩勤表示,將軍澳The Parkside日前有1座中低層D室沽出,單位實用面積507平方呎,屬2房間隔,向東北望園景,於3月初起以930萬放售,其後有見市況好轉,於7月兩度調高價錢,分別為1,000萬及1,050萬,最終以998萬沽出,造價仍創同戶型新高,實用呎價約19,684元。據了解,原業主於2014年11月以568萬入市單位,現轉手帳面賺約430萬,升值約76%。

劉浩勤續指,屋苑本月錄得6宗買賣,平均呎價約19,250元,最新有約38個放盤,叫價由980萬起。
有錢冇人頭
睇到個DSD益政府都唔想買
絕對PK.
我後生時OK, 而家剛入中年都諗退休,所以唔再住東港城,同埋佢大極都係600幾3房,唔夠住。
7月有大會,聽日7月18日表決起唔起比wheelchair行到既斜路,係一個大決定,我唔知屋苑d人點諗。如果過到,對屋苑老人家 or 比人比人吊果8級來講,都係好事來。每座比800萬。
咁八百萬點夾?成座戶數除定計單位大細?
個設計幾咁on9先會大堂整幾級樓梯
一早應該整啦,咁多戶都唔係好多錢啫,我之前放一售,基本上屋企有老人 or 小朋友嘅都唔考慮
我冇去聽details, 因為我都搬左囉。我比番個決定屋苑自己。理性d講,我梗係想投反對啦,我都走啦,仲夾錢咩。不過800萬平分都係每戶3-4000,我覺得由OK, 我良心上唔上投,因為有d老人家真係需要,所以我由佢地投我唔去啦。如果真係過左我又要夾的話,當做善事算。
因為天2 兩房都11m 呢兩個屋宛個價以往都係差1球左右.

將軍澳交投暢旺,周末期間再錄高價成交。中原伍錦基稱,天晉II第3A座高層A室,實用面積約551方呎,5月叫價1,100萬港元,零議價下售出,做價創屋苑兩房新高,呎價約19,964元。同類型單位本月錄另一宗成交,成交價約1,085萬元。
此外,周末期間區內睇樓量活躍,將軍澳中心更現睇樓人龍。代理指出,由於進入屋苑睇樓需要登記及量度體溫,不少等候進入屋苑睇樓客,更要在商場輪候登記。
天晉匯入面d餐廳 parkside foodcourt 寶盈果頭d餐廳 都有既 係分得散d同數量少d
cls ...又話上左十球之後唔會升住
將南二房正式升穿一千個
雍明間冰室OK, 反而果間茶記就唔多掂. SAVANNAH 3間茶記最旺係蕃茄其次皇牌, 淨返最後只果間其實味道係OK但唔知點解冇咩人, 可能裝修太普通冇乜人去....佢唔做晚市真係唔知可以捱幾耐.
梗廚黎
琴日將中好熱鬧
後生仔就揀將南威威啦,為人父母想食平d住大d就坑口寶琳啦。
ocean popwalk 間銀咖哩晚飯時間入面都係得2-3台, 睇怕佢都未必涯得住, 因為果度真係太唔就腳又去到最尾, 暫時應該唔會有咩街外客專登行入去.
而家一定係平租啦
個入口喺邊?冇咩留意
餐廳人少少其實好好 仲要唔係貴
所以好掛住以前餐廳唔使等位既將軍澳站

另外將南堆餐廳其實都算高質同多選擇
Pizza pig 長期多人加真心好食
藍塘district eight 未試過
但隔離果間pizza 就麻麻地
黎緊想試once you go crafted
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞