將軍澳討論區 (20)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你咁講康城同將軍澳都係差一個站
閪景有幾閪
嘉亨鯉景逸濤同太古差唔多價位
前排換樓,睇晒天晉系列之後最後買左....
個人意見天晉三房則極差,單廁太細,雙廁細三房套就廁在門口,仲衰過居屋開門見廁,佢係開門踩廁。天晉其他期數我嫌行得遠。大三房out budget。
二三多數景都唔好,最好則的3房是3A期卻向正西....

最後去左買蔚藍。同一個budget買大多一百尺(天晉650左右,蔚藍係760-800),上蓋。坑口出名景唔好所以揀內園(景好果2個屋苑質素次級D). 16年樓可接受,會所還可以,管理費唔過份,d樓夠近,你唔好笑,個人喜好,我就係Like一落街,買咩都近。天晉果邊行天橋都行死人。

坐鐵,坑口單邊開門,唔同其他站方向,冇咁迫上迫落。多人時又可回頭車過海。

百貨應百客。我個人prefer坑口,不喜勿插。
蔚藍好呀
係冇得養狗所以當年冇買
差價咁少都唔揀要多間房, 係超級出奇
有時人工上唔到會就係爭少少
當年我都試過
下次換樓都諗住扑

我地兩個人住寧願要大間房

香港d房細到個人好壓抑
好多人唔知
其實打通後還原起番多間房係一萬幾千搞得掂嘅事
唔好搞梗廚變開廚 廚廚對調果d麻煩野其實無咩問題
整返牆同門有咁平咩
對住小學日日響鐘對你起身
廚廁對調
諗番前排段裝修片
起牆幾千至一萬咁上下,睇size
門就幾千
呢個數應該係比好多人想像價錢平好多
我調番轉,就係貪佢唔可以養狗。本身住東港城,頂唔順日日開門d狗毛就跟氣流飄入屋,好煩...haha
我再換應該都會到位 唔會再咁快換

自己長住既我覺得一定係fit左自己需求先
不過有時我見呢類單位都未必淨係起牆裝門咁簡單
可能要拆埋入牆傢私同地台
但又真係比想像中平好多

我見過有個單位直程將廁所變套廁
走廊加道門就係房
點睇東港城嗰幾級樓梯
啱呀
如果你覺得打通咗會享受啲
其實唔使太擔心影響賣樓
因為還原都係一萬幾千
一萬幾千買到你住個單位幾年嘅享受
其實好值
其實如果兩個人住,單位一廁,改套廁好無謂
見過
係為左食埋條走廊位
長住冇問題
最煩係賣樓個個想壓價

利申:第一次買樓拆左牆房二合一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞