將軍澳討論區 (20)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
維景同你有咩仇 成日見你不斷鳩插
將廣唔係好d咩
無黑廁
睇過就新都城12期。環境好差。夜晚低層高層四圍都聽到樓下商冷氣機低頻噪音。要好小心揀
峻瀅的話如果唔要求會所好多設施就揀峻瀅2啦。會有天橋駁去首都對出巴士站。
入去睇幾樣野,有d單位,長期無太陽曬,
牆身易發毛。坐向,建議向山+中高層,
內園應該比峻3block左view。
得罪講句,峻2幫峻1擋哂d塵,
睇幾間都覺得污漕+則峻1好用d
價格+成交反映一切
將中質素感覺好啲 成個屋苑又靚啲咁
當年睇將廣個廳窄長唔係咁鐘意,印象中係八尺闊(如有錯更正我)
將中係九尺闊
同意 上到lobby已有明顯分別
峻瀅規劃上真係唔係康城,入唔到日出公園的只係近康城only
洗唔洗望樓
個人會prefer 將中>蔚藍 >>>其他
純粹係因為方便d

我無去過將中會所,感覺上蔚藍會所都幾好。
你要比較下

我揀將中係因為佢比較方便。
當然,有人話對面起左入境大樓同埋街市之後會變差,呢樣我就唔知道啦,我覺得起呢堆野係好過起住宅,唔好搞到個地方太多人。我可能份人比較local,我最近搬左去半山,買餸真係唔方便,我個工人姐姐做野太忙,去唔到太遠睇餸,變左日日食marketplace既貴野。

坑口社區上舊左少少,將中果面近新立成既屋苑,所以overall感覺好似住將軍澳會好過坑口

當然,你都可以考慮吓康城
果度一堆新樓,環境應該都幾好,但睇下你接唔接受到買餸要買貴野同埋等地鐵時間
康城: 我會揀峻瀅
大家覺得兩房升穿1000萬之後
邊個屋苑質素好,有最大上升空間?
將南
未買之前我都認爲將廣好過將中,
1行入去就知差好遠
但樓齡1樣
將中入伙再早d
有SHK參與真係質素保證
坑口東港城仲有冇750m 內兩房?
將廣都平少少啦 將中啲細兩房都破8了
價錢反映一切
其實咩係太街坊feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞