將軍澳討論區 (20)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
1同2
同感將廣廳好窄
一期完全唔會考慮
得兩米四 伸直張電動梳化隻腳就黎踢到電視櫃
啱啱轉左紅雨喇, 公司又喺上蓋有橋到, 返工遮都唔駛帶
可唔可以講吓點解因為我去睇除咗覺得樓望樓之外都唔係太大問題
三個屋苑級數唔同
有budget 一定維景
價錢差唔多,一定二期
地鐵上蓋
大會所
你睇成交
將來換木樓易放D
但君傲灣同維景灣兩房價格都係800尾左右
所以覺得選擇好難
自己睇君傲灣就設施比較簡陋,不過都係近地鐵站商場
個會所好細,但買高層嘅話就望落去景觀比較開揚
同埋都幾新基本上唔使裝修就可以入住

維景灣就樓下設施好好又夠大,不過小朋友非常多
參觀幾個單位都係冇乜裝修過,10幾年嘅地板同長身都有啲發霉,廚房冷氣全部好舊

而新都城就覺得平,700尾價錢,無論月供定係上車能力都輕鬆,又有筆錢可以大裝修
君傲灣>新都城>維景
維景有Budget一定要買第三期
一二期打風落雨起黎要行停車場先唔會濕身
過都會條橋又係極品
落山風太勁,今朝有遮都濕曬
係喎可以經停車場行
巴打你如果有心買,應該年頭就上間6球一房先啦,有d升左成60萬,你唔夠住,可以雙租嫁ma,起碼你鎖住左個升幅先,而家真係好貴,再升年尾你真係接到最後一棒,你咁樣只係夾硬上劣質兩房,不如揾間優質有潛力既一房上左先
應該係大一房,但都真係痴晒線
2期細兩房買唔買得過?
眼鏡房我麻麻36x 個隻
一係大二房47x 個隻唔錯
呢個禮拜住慧安,富麗,怡心d人 應該幾慘
將中465都廳好窄
但就長
有budget就唔好揀五門歸心啦
個浴缸位真係間間都漏
廚房斜角我又覺得問題不大
個廳真係太窄同造唔到櫃
但好處係間主人房好大
二期大兩房應該得441?
將中9尺08乘18尺54
將廣8尺2 乘15尺5
巴打邊度搵到?
Ps 睇樓都見到明顯有分別
Sorry 將中兩房冇九尺,付上當年收樓自已度呎圖
CAPRI一房實呎逼2萬 一周兩破分層紀錄 (14:13)

文章日期:2021年6月28日

將軍澳二手交投暢旺,近日再有屋苑於一周內錄得第二度破頂成交。中原高級分區營業董事伍錦基指,將軍澳南CAPRI 10座高層F室,新近以800萬元易手,單位實用401方呎,1房間隔,實呎19950元,創屋苑分層單位呎價新高紀錄。

原業主2015年以526.5萬元一手購入上址,帳面賺273.5萬元或52%。屋苑對上分層單位的呎價紀錄,為數天前由10A座中層D室所創下,單位實用518方呎,以999萬元易手,實呎19282元,是次分層單位成交呎價紀錄於一周內第二度破頂,新紀錄較舊紀錄升約3%。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞