將軍澳討論區 (20)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你話呀?!日日都聽到普通話(將軍澳站)
你問吓邊個冇預過
將南有唔少穿左千
天晉系 Monterey
有海咪得,無海唔得住
Monterey 向北樓景兩房已經1100成交
將軍澳有公屋
私樓又有畢左業既大學生夾份租,又有d中層支派員工,根本大把支國人響將軍澳
天1低層1x樓都成左10.5了
天1正常啦
都唔知叫唔叫正常 低層黎講絕對係破頂價
我之前租維景,其實一直都睇緊樓,都想買返維景。但搵唔啱。
後來friend 搭friend 識人放都會駅,個價ok咁就買咗
維景好似平均貴都會 d d, 但如果唔係最近果幾座寧願揀都會好過
我之前住第二座,我真心覺得係平台行多嗰幾分鐘唔係問題
第二座唔係問題的話,成個將南都揀得
咁呢樣野係要比較既
係咪隔左太耐
唔記得有自由行嘅沙田
係嘅係嘅,你話點就點啦,嗯嗯
最近係將南睇左好多次樓
睇過海天晉 parkside 帝景灣 藍塘傲 Savannah 嘉悅 carpi
每個屋苑至少睇左2個單位
個人覺得帝景灣屋苑外觀有啲殘 一行入去個感覺好舊 睇左個有平台既單位 外面有啲殘
嘉悅就個屋苑真係好細 麻麻地
Carpi就遠左啲
其餘4個屋苑(海天晉 parkside 藍塘傲 Savannah)入到去個感覺差唔多

想請教下大家 點解咁多人都唔鍾意Savannah?
係咪有咩大缺點?
因為Savannah 有個單位個景同價都幾啱
另外3個屋苑啲單位無咁啱心水
想知道Savannah 係咪有咩大問題?

(因為風水原因唔考慮Monterey 海翩匯 天晉23)
俾公屋同居屋夾住 比其他低左一個檔次
平盤對正公屋 貴盤面積又唔夠大(好似兩房開則比其他將南盤細)
Parkside幾好
無咁遠,樓下有黃foodcourt+冷氣街市(唔貴)

Savannah 去地鐵遠要行經公屋居屋區

藍塘傲 海天晉 行去地鐵都唔係近但行經全私樓區
雖然sav俾公居屋圍住 但價錢都比其他將南盤平 有辣有唔辣啦 睇你想要全私樓區 定係性價比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞