一人一個打麻雀要識嘅技術

765 回覆
1262 Like 38 Dislike
遇到唔識砌夠3番嗰啲攞到正花已經贏咗一半
唔扣唔通特登輸比佢咩
比人屌扣牌可以直接屌柒佢
最尾比人自摸
鬥快,唔好諗住做大牌
叫絕章
咁13么應該係13番嘅,大西喜就20番囉

大四喜,大三元個難度高咁多
睇你打咩牌啦
香港牌最大13番
天胡 地胡 大四喜 十三幺 十八羅漢都係13番
係十三番
不過其實最緊要打之前講定
下 跑馬仔仲On9啦,尻貢就有錢收,係唔撚係都貢落去,明貢暗貢都輸死你。
跑馬仔真係唔洗用腦,你只要有眼睛,然後識睇四隻一樣既牌大叫貢!就可以收錢,毫無技術可言,垃圾跑馬仔。
不服來辯
On9?
點會咁玩
應該係玩20番封頂
十三么咪計13番
咁咪繼續計落去有冇番數未計
正花 無花 自摸 海底撈月
例如食 自摸十三么加無花 咁咪13+1+1=15番

睇你地點理解個
「爆棚20番」你似係指奇牌=20番 加 20番封頂
Or
「爆棚20番」係指20番封頂 (正路就咁解同咁玩)
其實都有風險,開六會比對家攞好牌
打番已經比較唔講運氣,因為起碼可以守。
屌柒跑馬仔,我叫三六九都唔夠人地單調自摸快
垃圾跑馬仔
13厹會易過大三元咩?到後期冇乜可能有人出俾你食架喎
你有冇睇條片?
人地鬧緊啲後生員工射波去旅行唔講聲喎
咩叫生死章?
好post 留名
其實唔同,打香港牌就玩時間過下癮,唔係話好好運基本上冇乜大上大落,始終會扣牌對死

但跑馬仔就「搵錢」,唔係話食糊話過癮,一晚細細地都可以輸到甩褲,所以麻雀館係打跑馬仔
要習慣打亂章 可以避免其他人推測到你手上有咩牌

拎牌果陣唔好抬太高/未到面前都唔好打開睇 對手嘅眼無你諗得咁廢
會比人屌你守龍門
無撚用㗎 我試過打一整日只係出過四次銃 輸自摸都可以最後輸三家 鋪鋪筒索萬各三隻 其他垃圾番子 黑起上黎 真係自己都唔信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞