一人一個打麻雀要識嘅技術

765 回覆
1262 Like 38 Dislike
試過大相公偷偷地一次打兩隻
小相公偷偷地係場上拎返隻
咁不如打開哂黎打吖笨
其實除左食糊之外,最重要就係令人食唔到糊,當你筒索萬都有危險之時,點樣可以全身而退,個下都係技術之一⋯⋯
願聞其詳
呢個真係要請你大方指教下點解唔係打一
記得唔好講粗口
唔係呀 佢就係一路都無花補又要上左次
得返九隻牌又要整色整水喺度遮
又陰啲陰啲喺出面慢慢求其拎隻最近嘅越移越入
最後移形換影 摸牌打一隻出去順手拎返嗰隻入來補返
成個過程比我睇曬我笑死
諗起個畫面都想笑
你老味邊有人一蚊一蚊咁加上去
聽你咁講得跑馬仔打6萬都好似係最好? 6萬比打1索9筒難碰,而且有效進章又唔夠3索多
咁未出過去打牌唔知坊間點計數,同埋普通學生仔姐,聯誼下唔係博老命搵錢姐

樓上笑鳩我小學生都唔打1蚊番,個個好似李嘉誠屋企咁好環境老母老豆打本俾你賭咩小賭怡情姐
摸完牌返黎 快速來回咁撚下最右兩隻牌 然後先打 等人唔知自己有冇入章
其實打八番32都已經好細
一晚食得幾多鋪6番以上
如果全部奇牌都計20番,咁10-19番呢個range咪無牌計奇親本身都10番以上
係,但跑馬無得上2索
唔個邊個係因邊個係果
完左就推牌再洗過,啲人想開自己手牌再做站長阿之阿左屌人扣牌,即場就屌柒佢
10-14番都有得計既,有時食小3同混對清對都計到,15-19就冇乜可能,所以咪奇牌直接20番爆棚,叫做有啲誘因囉

咁請問8番32又係點計?
如果你仲細冇錢可以玩8番64,或者再細d 8番32
半辣上,咁樣先有誘恩去做下牌

你諗下混一式3番$3,清一式7番$7
仲邊得閒同你做牌,求其食好過你做,價錢爭咁少

仲有點會大三元又廿番呢,大三元得8番,當你加埋混一式都係11番,同廿番爭好遠喎
幹斷晒5既野
話比自己知 個決心有幾大
咁3索定係6萬好?假設2索6萬都冇人打過

留3索就有4隻2索可以入,但係6萬就有得碰
關乜撚野李嘉誠事
屋企求其有個長輩會打牌都識教你點計啦
再唔係google都有大把教你計

一蚊一番唔係問題呀
咁正常都係半辣上倍上去
輸十番爆棚都係一百幾廿蚊
痴撚線一番加一蚊邊個會咁打
你真係講出來唔怕比人笑
仲話咩老豆老母打本比你賭
咩年代唔打得麻雀?
係鬆
玩下台灣牌先
咁我明解,因為我地都係自己幾個同學打,冇人教,我地冇倍數計番呢個概念

有得倍數咁乘個番數,先至有誘因去做牌
小相公時偷偷扣起一粒已補花既花,再抽牌時一個cup手移形換影,補花,小相公無發生過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞