一人一個打麻雀要識嘅技術

765 回覆
1262 Like 38 Dislike
特上已經好過8成啦 天鳳真係夾小小天份
排牌唔好順序排,尤其廣東牌。

花幾局留意吓其他人有無咩排牌出牌習慣,入章轉章叫糊呢啲總會有跡可尋,當然對老師傅就自己執生,但自己牌局中有空閒時間留意吓呢啲細節一定有幫助。
求解
不如你講下你平時有咩會計番同番數幾多,見識少

btw你識打個么字未
我有啲迷信
唔會唔食 唔食嘅話即係唔要自己啲運
但贏得多,打完會萬歲,請翻大家食飯贏又好輸又好大家好受啲
太講運氣節奏又慢
打牙較消磨下時間唔錯嘅
要賭不如玩poker
想送錢俾人咪出統囉
係咪補花借啲易補兩次咁
點睇都係打1m/2p 孤立牌價值3m2p大過1m1p
我真係試過唔食 唔想贏長輩咁多
結果下鋪開始啲牌真係無咁靚 然後出多左沖
成日要扣牌棄糊咪姐係摸手唔好
旺起上嚟唔睇出面鳩打都唔出銃仲會自摸
搭單問:大三元 字一色 正東位,最大可以幾多翻
呢個應該打一筒先啦。
留一三萬可以靠五萬唔多講。

到一二筒。假設下家拎一二筒同兩隻三筒,如果你先打二筒佢可以拎一三筒上你先打果隻二筒,剩二三筒,再上埋你隻一筒。

如果你先打一筒,下家上咗嘅話會剩一三筒,所以正常都唔會敢要。不過呢個只限前期啦,後期就要求安全掉轉打或者扣。
我同長輩打會鬆章
但牌到都係要食
牌品好 人品自然好
me舖舖都係咁
睇過我牌嘅人都叫我戒賭
左手拎摺凳,右手揸老牛
邊度搵粒飯先
呢樣真,基本上做到就屌打大部分人,不過講就易做就難,唔係成日打開好難做到
咪屌飽佢
唔扣牌唔通獎門人送大禮啊?
我從來唔扣
唔要就打
當然供到九章就開始alert㗎啦 然後睇下佢叫糊未
感覺佢到頂而我鋪牌無佢咁大又摸到佢啲牌就棄
當然可以打隻番子落去搏佢三四番
寧出統 莫棄糊 打牌志在大家開心
3番起糊,20番爆棚

所有奇牌都計爆棚,13么,大/小四喜,大三元,字一色,清么九,天糊地糊8隻花糊

我地又冇人識計辣辣上,又普通學生,都係計1/2/3蚊番

因為我地覺得做奇牌得10番/13番,冇咁大誘因去令人做,所以咪講明爆棚20番

但有次有條唔熟既人走黎鄧腳,已經講明左規矩,但佢就死嘈爛嘈13么只可以計13番,我咪解釋返得13番冇誘因去做,普普通通混一色都分分鐘計到5-7番,13么奇牌得13番唔公道啦,跟住嘈左2日
Poker算最唔講運了
食糊緊要個造牌 牌點離就點造 早齊章先再造牌 拉緊人又早齊章就追住同一個人食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞