TVB 姚焯菲 Chantel 一人力壓 Mirror

371 回覆
88 Like 2135 Dislike
羅家聰都講過其實兩個臺個市場根本都唔同,都係偽競爭,去唔同論壇地方睇自然就會睇到唔同嘢。不論新舊,我都係吹奏亞視多,林文龍有心搞網臺,但係都重係比較少人睇,嚟緊又開麥明詩嗰套新劇
fuckbook梗係啦,都少咗好多後生上

中小學雞上好多ig電報傾聲夢
亞視網台搞節目幾好
識得搵serrini
其實係,我都認同兩邊都有好多PR,只係老人台個邊既PR 做得肉酸好多,但又唔怪得佢地,佢地工作既難度係大好多
巴打你咁勇既
D 雙標鏡粉只會不停屌鳩你,剩係代言藍店都已經龍門唔知搬左去邊
人地講既都只係事實

就算唔支持tvb, 但呢個節目真係搞得有noise, 幾個14歲靚妹 再加送禮 張敬軒 Gin lee, jw , 衛蘭,呢輪明顯真係打贏viu tv 啦

最後果句,其實配咩詞都得,我身邊冇人講mirror,反而好多人傾呢條女,廣告密到睇到我好煩厭
同埋有搵啲kol youtuber真係做節目

cctvb都係難搞呢啲合作
一來後生冇人夠膽上
二來整體都係上一代人睇多,但係而家都要救亡
其實佢策略上應該繼續做流行經典50年,因為就係類似以前歡樂今宵(不過我當然覺得舊歡樂今宵最好睇)

電視呢行都已經越玩越縮
真係想壯大應該消除門戶之見畀啲人周圍走先正路
但係香港就係最講門戶之見,所以繼續塘水滾塘魚,越做越悶,越悶越冇人睇
加埋政治,一切都係因果
睇like數已經知有冇買views啦
好撚肉酸呀cctvb請哂pr洗地又點
唔夠mirror紅就係唔夠架啦
好多蠢黃絲只想大台收皮變viutv獨大
一見啲自由身藝人上大台就屌到人落地獄
完全唔明有競爭先有進步
同埋佢哋唔明外國都係冇藝人簽死一個台
覺得上完viutv上大台就係叛徒
老實講viutv邊請得晒成個娛樂圈嘅人
班評判都好過造星
真係多音樂人同唱片公司人
好過造星搵燒山個仔嗰啲鳩噏
有啲又唔識嘢亂嚟嘅

不過個就算導師評判ok
節目都係好大陣娘味
個根本問題其實都一早有人講過,就係一雞死一雞鳴嘅問題

中國共產黨治下係點都唔會畀你有真正自由媒體市場
當年亞視固然積弱
不過最後紅色資本入侵咗都係要搞死個臺為止
個政治任務跟住就cctvb頂

cctvb真係玩完的話(現實就係cctvb始終唔係當年積弱嘅亞視,始終都係有條大水喉,雖然而家市值一早跌曬)
咪輪到viu獨大,個政治任務自然就畀咗viu
有線基本上繼續齋做新聞同綜藝
香港電台而家又玩撚完埋
所以佢哋心目中個美好嘅viu要存在
個前提咪就係要有cctvb頂撚住另一邊個雞頭囉屌

不過當然我都重係好掛住以前嗰個港台、亞視、無綫同佳視
hktv啲節目都唔錯
啲劇好過viu好多
不過班黃膠唔記得㗎喇
成日話維基係藍
王維基攞唔到個牌固然係689玩嘢
選戰警界線而家都拍唔返lu,一嚟題材,二嚟連智叔都走埋
但係都係同根本問題有關
就係佢唔會畀你有第三種勢力出現
因為二元對立形式嘅所謂競爭易控制
不過我都諗過咁多年純私營有自家娛樂嘅電視台都係得70年代尾嗰排
最後佳視玩完,之後幾十年都係得兩個臺
可能代表香港個電視市場其實就係得咁大

娛樂圈跳槽就不嬲都好閒
不過而家冇架喇,班友不嬲都係我(風向主流)鍾意嘅就係黃,唔鍾意嘅就係藍
你又知人地將來唔會紅?
Eason都係TVB比賽出身
Chantel剩係飲水段片都幾萬View
係咪又玩先消滅最大敵人?
邊個新聞部仆街啲就先消滅邊個?
Viu個班又食藍店又幫藍店賣廣告都冇問題
睇TVB有咩問題?
啲人死撐到咩藍既唔可以支持?
本土文化人不分黃藍

支持楊明
支持叻哥
各有各做?
你望下TVB啲Post有幾多垃圾Viu Fans係到洗版?
睇撚住Viu反TVB當自己抗爭緊
個班人成個傻鳩咁
TVB Facebook就派嬲嬲
賣M記美心廣告就唔洗派
造星有咩評判同嘉賓?
已經冇得比

最撚癲有段片係評判比完分
後台有條友走出黎話唔應該咁比
跟手有評判轉馱
啲比賽咁撚樣都得既咩
睇得到肯做唔同類型嘅節目試路線
不過純網台始終都係少人睇
果然近朱者赤
又一個以為自己係沉默的大多數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞