TVB 姚焯菲 Chantel 一人力壓 Mirror

371 回覆
88 Like 2135 Dislike
呢啲心態真係唔得,人地半成功又話人買view,即係人地考試100分就話人出貓
但唔係自我檢討下自己邊度技不如人,自己點樣努力啲去贏返人轉頭,
將個焦點放落人地度唔係自己度,
香港好多年輕人抱住咁既心態,係通病,怪唔知得反送中同佔中都輸啦
kpop啲live都係咁啦
其實呢個view 數唔出奇,事關我入去佢d片睇下d comments係真心有好多人係入面刷view數,仲係度互相打招呼同視呢件事係一場政治運動,睇d comments 真係柒到一個點。唔只刷view數,估計佢地仲同youtube買廣告 直接default o係熱門度介紹,得個兩三百萬views其實係露晒底。

最慘係,你幾多view數都甩唔到當年亞視陣霉味、土味,注定係被流行市場淘汰,等睇第日想甩開TVB呢個brand 既歌手歌出黎個陣,比人批鬥既畫面
講刷數點夠班鏡粉黎
始祖
um,我兩邊都冇追開,電視長期播netflix同youtube,冇睇Viu 更唔好講話新亞視老人台TVB,純粹抽少少兩邊youtube片黎睇下,無論片既內容同d comment,TVB個邊都係柒味超濃。

https://www.youtube.com/watch?v=U76U6NUSeS4&list=RDU76U6NUSeS4&start_radio=1&t=223s 淨係講呢條片既最高個十幾條comments PR味濃到娘到不行,唔排除Mirror 個邊既comments 都係PR,但人地起碼係討論緊d MV既細節諸如此類既野,而唔係TVB條片既top comment咁「聽說,Chantel妹今天下午,會在荃灣荃新天地,唱這首戀愛預告,在場嘅Fans一定冧死」,個「聽說」真係柒撚到。一個係中共樣板戲「智取威虎山」、抗日神劇式既宣傳,另一邊係貼近荷理活式個隻陰d陰d既。即係呢Mirror 係唔洗標籤自己係ViuTV既Mirror,佢地係歌唱組合Mirror, 而另一邊個Brand竟然係好似呢個post個標題咁 「TVB 姚焯菲 Chantel」要強調係TVB,拜托啦,人唔笑狗都吠,邊個自願想要咁柒既Title。

睇死佢如果留係TVB老人台既話,最後只能淪為上下綜藝節目,拍下d冇收視既劇,求TVB盡快幫佢開演唱會,幫佢出新歌,睇下到時係咪好多人去睇,哭求打臉

BTW,幾十歲人,係youtube圍爐追一個唱功普通既妹妹仔,件事可悲過早幾年去追看大陸「我是歌手」、睇送禮勤既綜藝節目個班人,起碼送禮勤唱歌有一定水準先啦。
刷view數同洗版留言歌頌係兩邊都好勁
你留意得鏡粉太少

利申:憎tvb
人地比緊賽你就搵出道幾廿年既送禮勤比
TVB多View = 買View
Mirror多View = 多人睇

TVB多Comment = 比錢買,假既
Viu多Comment = 多人討論,好受歡迎

TVB收視高 = 慣性收視,計黎計去都係個幾百個用戶,唔睇都會開住TVB,唔撚準
Viu收視高 = 多人睇

TVB收視低 = 冇人睇,垃圾台
Viu收視低 = 2021年仲計收視? 廣告商會睇收視? 點睇都係Viu紅啲

Viu班Fans將個龍門由屯門搬撚到柴灣
繼續打飛機聲夢冇人睇啦
齋講聲夢,而家基本上youtube有四小花嘅相關片,不論訪問商演live電視綜藝乜乜柒柒,都係特別多人睇,多人過其他嗰十幾個起碼一倍 chantel嗰啲零舍誇張,求其唱首歌講幾句嘢都可以幾萬人到十萬人睇,即係其實係冇可能買曬成個youtube。同埋如果聲夢本身嗰個channel啲片真係買的話應該買曬,但係四小花以外有啲收視真係低到好慘
我比既係班觀眾,又唔係比各自唱功,死要捧老人台d 新人去對衡隔離台既新人,講到咩樂壇新希望咁,自欺欺人,屌,情況係柒過我老母個種覺得而家香港唔掂走去睇大陸唱歌節目既人。

事實就係,呢班所謂星夢傳奇既參賽者,唔少人自覺TVB呢個品牌係有柒味而唔肯簽長約,過往參加最紅個個許廷鏗而家去左VIU 做導師,笑死。如果到最後,呢班星夢飛開老人台跳槽去第度,班所謂支持者會唔會繼續支持?

有本事咪幫佢開演唱會囉睇下係咪同Mirror同等受歡迎,叫好叫座囉其實呢個post個標題已經show晒D PR缺乏自信既柒味:
「TVB 姚焯菲 Chantel 一人力壓 Mirror」
1. 要強調係老人台TVB出產
2. 「一人」,知道自己冇夠班捧個組合出黎
3. 「力壓」,原來View數大於一切,笑死,我身邊冇人講呢條女,反而好多人傾mirror,廣告密到睇到我好煩厭
其實真係有人睇
識人係真黃絲都有睇
佢鍾意聽歌同重視唱功
反而對鏡零興趣

利申:冇睇聲夢,覺得個節目好老土
咁cctvb不嬲都有人睇,其實佢哋嗰啲youtube片綜藝訪問其他場合live,總之其他片有好多都係好睇過個正節目
好多黃絲覺得tvb真係冇人睇
但又有好多黃絲有睇但唔公開講
就啱啱上個禮拜六佢哋又搞咗一次荃新天地live,影視臺聲夢個帖又上熱門就知啦 跟住次次正節目出街又係上熱門 ,好多人其實都係怕咗班友所以唔敢出聲
好多人怕咗viu衛兵/鏡衛兵
不過聲夢班囡嘅粉絲年紀偏大都係事實
暫時湧躍留言都係45+比較多
仲見過自己個叔叔同事留言比chantel
不過呢班人唔代表冇消費力
菊屎橋啲碟隻隻都上銷量榜好多個禮拜
班tvb大叔都貢獻唔少
跳出同溫層去fb啲唱片谷睇下就知
其實係咁既咪各有各做囉,而家老人台d PR擺明要癡隔離台同人比較,先產生到少少討論,引古思堯個句「喂喂喂,你企開啲啦,屌你老母。」
咁你話係刷view同埋啲人狂留言當政治表態
實情係大台同viu粉都係做緊同一樣嘢
PR就根本兩邊都好多
踴躍留言,你話鄉土嗰班?

啱啱荃新天地live現場啲fans其實都成堆中小學雞,喺道嗌gigi姐姐 chantel姐姐
fb呀,好多45+留言㗎
有啲仲要係識得嘅前輩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞