加勒比海賊5討論區

299 回覆
12 Like 7 Dislike
第4隻冇black pearl差好遠
一路睇心諗點解black pearl 會係個樽入面?第3集好似無人搞到佢入左去架喎

點知返黎睇返之知我係睇過第4集但完全對劇情無印象
第3集始終太好
第4集可唔可以當黑歴史
今集都係串插1-3集,第4集可以當佢番外編睇,不過個彩蛋真係唔知做乜
做乜又拉返去八爪魚度loop過...

btw 奸角演員本身係實力派,型棍又有氣勢,唔係咁想佢死
一路睇心諗點解black pearl 會係個樽入面?第3集好似無人搞到佢入左去架喎

點知返黎睇返之知我係睇過第4集但完全對劇情無印象
第3集始終太好
第4集可唔可以當黑歴史

今集都係串插1-3集,第4集可以當佢番外編睇,不過個彩蛋真係唔知做乜

片酬傾得掂就可以復活
其實幾鐘意人魚線 可借冇講
同埋又冇用到第四集啲神器
雖然四集垃圾 都可以講下

片酬傾得掂就可以復活

咁拍返好易爛
播左成個鐘先落海 就黎個半鐘先放返黑珍珠號
播左成個鐘先落海 就黎個半鐘先放返黑珍珠號

片酬傾得掂就可以復活

咁拍返好易爛

個船長位好似之前話一定要人頂
可能依個比人解咒,就比番上一個船長掛
全場睇女主角波波,震波
岩岩睇完 都叫有返睇頭三集既感覺
henry兩父子點解可以都咁靚仔
同埋個女主角正到
全場睇女主角波波,震波

佢3,4年前有套電視劇叫Skin個陣都好正
Jack今集真係純插科打諢,仲以為臨尾會救巴布沙做下英雄
索萊莎作為大反派完全霸氣欠奉, 首先選角已經出事, 查維爾巴頓個樣有幾分正氣, 同埋好強既喜感, 你完全唔覺得佢恐怖/極惡, 化哂妝都唔撚掂

再加埋戲入面佢既死係衰自己ON9, 再怪落JACK到覺得係俾條契弟累死 成個感覺變左隻BOSS係ON9仔, 整個氣場有佛地魔級數既惡靈得唔得

冇睇過No Country for Old Men?
趕得切係最後一日睇imax
只講visual真係無得輸
估唔到成套戲都imax比例
故事就真係好一般
不過睇加勒比海盜都唔期望太多
印象中個compass係似係女巫比jack?
轉左設定定我記錯
印象中個compass係似係女巫比jack?
轉左設定定我記錯

bug
睇完對眼好攰,,,,暗得嚟又好多閃光,,,,
呢套野又第二集開始已經好伏
悶到仆街 效果又差
悶到仆街 效果又差

第一集船長出場真係型到
悶到仆街 效果又差

第一集船長出場真係型到

之後下一幕笑到仆街
索萊莎作為大反派完全霸氣欠奉, 首先選角已經出事, 查維爾巴頓個樣有幾分正氣, 同埋好強既喜感, 你完全唔覺得佢恐怖/極惡, 化哂妝都唔撚掂

再加埋戲入面佢既死係衰自己ON9, 再怪落JACK到覺得係俾條契弟累死 成個感覺變左隻BOSS係ON9仔, 整個氣場有佛地魔級數既惡靈得唔得

唔同人睇野真係可以好唔同
我反而覺得索萊莎暫時係最好既奸角,比八爪魚仲正
邪氣十足,行路疾下疾下咁

btw 估唔到有人話索萊莎個演員有正氣 ,佢係skyfall做奸,No Country for Old Men做奸拎埋獎,演活冷血有智慧既殺手

唔同人睇野真係可以好唔同
我反而覺得索萊莎暫時係最好既奸角,比八爪魚仲正
邪氣十足,行路疾下疾下咁

btw 估唔到有人話索萊莎個演員有正氣 ,佢係skyfall做奸,No Country for Old Men做奸拎埋獎,演活冷血有智慧既殺手

奸得黎勁有霸氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞