加勒比海賊5討論區

299 回覆
12 Like 7 Dislike
海皇戟都爆埋,所有詛咒解除晒
即係Davy Jones同佢班手下都會變返做人?

Davy Jones 第三集死左啦
冇睇到最後
好過上集

其實最尾果個人係邊個 見到有個鉗 同地下有d殻

應該係隻八爪魚船長
幾好睇
幾多gag位 等6
Btw冇睇到彩蛋
幾好睇 冇悶場
但冇睇到彩蛋就走左
彩蛋係咩?

應該係隻八爪魚船長

正常咩詛咒都解晒,係佢解唔到

應該係隻八爪魚船長

但係佢唔係死左咩

應該係隻八爪魚船長

但係佢唔係死左咩

咁片尾彩蛋個個係邊個
唔係話Davy Jones唔盡船長責任先變怪物咩。
Will做咩成面海鮮?

Flying Dutchman先升得一次
有起雞皮
大家記唔記得個隻船邪惡蕩婦號既英文係咩?

Wicked Wench
呢隻船即係black pearl嘅前身,俾東印度公司個Beckett打沉咗之後jack走去搵davy jones幫手拉返隻船上水,之後就改名叫black pearl
我幾鍾意henry
點解可以對眼咁似keira個樣咁似orlando

反而後生jack我覺得ok la,之前香港唔知邊個扮過,其實化完妝個個都會似樣,同埋應該用返johnny depp把聲,點都唔會差太多

不過成集最好睇就係後生jack個flashback

睇果陣見兩個後生都高搵老豆,我爭d以為佢地兩姊弟,條感情線夾硬俾佢地,寫得好肉酸下

想問下點解個triangle會cursed skalazar,但同henry成船入去果班海軍又死得去,同埋個triangle同compass同jack背叛又有咩關係?

仲有個whore joke好好笑,中字竟然冇提到
但聽唔明donkey果個,點解係咁問donkey係邊
見到有巴打提到
彩蛋推翻成套戲
即刻諗返 三叉槍係解除海洋咀咒 如果八爪魚仍然未解 會唔會呢個跟本唔係海洋咀咒 而係巫婆(?)落嘅咒語?

btw
套戲不過不失 一貫作風
劇透
中段去到部落小島 好驚佢又翻炒舊橋 好彩最尾都有少少新意
Jack第四集拎左好多船 好想而家黑胡子把劍去左邊
我幾鍾意henry
點解可以對眼咁似keira個樣咁似orlando

反而後生jack我覺得ok la,之前香港唔知邊個扮過,其實化完妝個個都會似樣,同埋應該用返johnny depp把聲,點都唔會差太多

不過成集最好睇就係後生jack個flashback

睇果陣見兩個後生都高搵老豆,我爭d以為佢地兩姊弟,條感情線夾硬俾佢地,寫得好肉酸下

想問下點解個triangle會cursed skalazar,但同henry成船入去果班海軍又死得去,同埋個triangle同compass同jack背叛又有咩關係?

仲有個whore joke好好笑,中字竟然冇提到
但聽唔明donkey果個,點解係咁問donkey係邊

回應返triangle compass skalazar
巴布沙搵女巫時 女巫提到compass會指向你心中所想 但千祈唔好背叛compass 後果係會釋放出你心中恐懼

劇透
所以JS掉個compass時 triangle奇山異石爆開 skalazar重見天日
證明 JS心中恐怖就係skalazar(?)

另外當巴布沙同死神協議交易搵JS
打開compass就指向JS所在地
但搵到JS後 撞返個女主(原來係自己個女)
再打開compass就指向女主
劇情幾差,好似睇緊卡通片,亂咁黎
最後重逢 memory 第3集好感動

Babossa度但咁勁都無用過黎打鬼船
劇情幾差,好似睇緊卡通片,亂咁黎

係,睇畫面搞下笑
題材吸引就血明知故事麻麻都會想睇一次

Babossa度但咁勁都無用過黎打鬼船

佢控制d繩都捉唔到靈體
Captain Salazar 個演員原來係sky fall 個boss 佢嗰浸邪氣幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞