加勒比海賊5討論區

299 回覆
12 Like 7 Dislike
荷蘭人船長之前冇左個心中詛咒先唔洗死咩 解左唔會即死
加勒比海賊

睇得OP太多
加勒比海賊

睇得OP太多

Btw 應該係魔盜王
加勒比海賊

睇得OP太多

Btw 應該係魔盜王

我都想知呢個系列叫魔盜王定加勒比海盜
加勒比海賊

睇得OP太多

Btw 應該係魔盜王

其實真正嘅標題係加勒比海盜魔盜王係當初第123集為咗聽落型啲而鳩譯嘅片名 so called係Jack嘅稱號
睇完,其實係想睇Jack揮劍同飛黎飛去,點知得好少
但係都叫做童年回憶,都值
相隔左十年既完美結局
加勒比海賊

睇得OP太多

Sor 用電話出POST,黎手就按左常用字
相隔左十年既完美結局

我都覺依個尾真係好完美,由個仔救番老豆出黎。
我睇緊果陣好期待老豆會渣架Flying Dutchman出黎屈西班牙佬機
相隔左十年既完美結局

我都覺依個尾真係好完美,由個仔救番老豆出黎。
我睇緊果陣好期待老豆會渣架Flying Dutchman出黎屈西班牙佬機

+1
諗住個海合返個陣出黎拉佢地一把
可惜得三幕

will 真係型到仆街
Black pearl真係點撞都無事
加勒比海賊

睇得OP太多

Btw 應該係魔盜王

其實真正嘅標題係加勒比海盜魔盜王係當初第123集為咗聽落型啲而鳩譯嘅片名 so called係Jack嘅稱號

第一集叫魔盜王
第二集變返做加勒比海盜
呢套係唔係第一套中譯轉名既電影
加勒比海賊

睇得OP太多

Btw 應該係魔盜王

第一集叫魔盜王
第二集變返做加勒比海盜

1:Pirates of the Caribbean The Black Pearl 魔盜王決戰鬼盜船
2:Pirates of the Caribbean Dead Man's Chest 加勒比海盜 決戰魔盜王
3:Pirates of the Caribbean At World's End 加勒比海盜 魔盜王終極之戰
4:Pirates of the Caribbean Stranger Tides 加勒比海盜 魔盜狂潮
5:Pirates of the Caribbean Dead Man Tell No Tales 加勒比海盜 惡靈啟航

係唔係第一套轉中文譯名就唔知,但好明顯係譯第一套嘅時候冇諗過佢會出續集
睇佢咁譯應該係
Jack=魔盜王
The Black Pearl=鬼盜船
其實都幾吸睛,就係因為要吸引人捨棄咗原意,俾我我都唔會將第一集譯做加勒比海盜黑珍珠號
但頭個幾集譯名 真係亂到仆街睇返英文名就會好清楚邊集做緊乜
第四集之後應該係因為脫離咗trilogy模式而轉咗譯法 所以睇落簡潔咗 片名嚟講都算係咁 冇之前幾集咁亂
無睇到片尾
有無人講下係點?
有八瓜魚佬?
之後兩集既問題估計係起源於解左大海所有既curse?
見到will Turner同elizabeth變阿叔同人妻,覺得自己都老啦
片尾係咪有彩蛋

今集悶到嘔 本身好期待jack會用劍

見到will同Elizabeth 好滾動
依個大佬出場幾型
但近乎無敵就唔好睇
雖然佢個curse好多畫面都好正

新男女主咁快完成任務真係無諗過
一直以為玩多一兩集
咁老少兩口子都唔駛再出海
反正後生果pair唔太令人印象深刻

我仲以為會有個新 boss要同 flying Dutchman聯手去打
點知咁快解 curse
Salafa又唔帶落下集
又死左個大角
新果兩個又唔吸引

今集成個主線目的係完美結束前三集故事,三個角色退下舞台
同打破海上所有 curse既後果作伏筆?
加勒比海賊

睇得OP太多

Btw 應該係魔盜王

第一集叫魔盜王
第二集變返做加勒比海盜

1:Pirates of the Caribbean The Black Pearl 魔盜王決戰鬼盜船
2:Pirates of the Caribbean Dead Man's Chest 加勒比海盜 決戰魔盜王
3:Pirates of the Caribbean At World's End 加勒比海盜 魔盜王終極之戰
4:Pirates of the Caribbean Stranger Tides 加勒比海盜 魔盜狂潮
5:Pirates of the Caribbean Dead Man Tell No Tales 加勒比海盜 惡靈啟航

係唔係第一套轉中文譯名就唔知,但好明顯係譯第一套嘅時候冇諗過佢會出續集
睇佢咁譯應該係
Jack=魔盜王
The Black Pearl=鬼盜船
其實都幾吸睛,就係因為要吸引人捨棄咗原意,俾我我都唔會將第一集譯做加勒比海盜黑珍珠號
但頭個幾集譯名 真係亂到仆街睇返英文名就會好清楚邊集做緊乜
第四集之後應該係因為脫離咗trilogy模式而轉咗譯法 所以睇落簡潔咗 片名嚟講都算係咁 冇之前幾集咁亂

巴打
就咁睇番第二集真係譯得好無厘頭
第一集個魔盗王係jack
第二集決戰魔盗王即係要打Jack?
無睇之前個幾集 入唔入得場睇?
有冇巴打可以講下個片尾係講乜
Miss左冇睇
無睇之前個幾集 入唔入得場睇?

但兩個短既感人位都同前三集既角色有關
會明但無咁有feel

但感人唔係主打
幾多笑位既
巴打們,個彩蛋值唔值得二刷??
咁多集中最悶
得奸角夠迫力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞