加勒比海賊5討論區

299 回覆
12 Like 7 Dislike
Will同Elizabeth重逢喊到仆街
Jack兩次睇指南針感覺好唔同,第一次見到覺得好心酸,第二次好感動好戥佢開心
Black Pearl一出嚟真係起雞皮,聽到段鼓聲已經想喊

好睇過上集好多,睇緊嘅時候先發現唔多記得上集講乜,但最精彩都係第三集

其實覺得呢個系列已經唔係真係睇戲,而係睇回憶,佢繼續拍我都會繼續睇,但係希望有齊Jack Will Elizabeth Barbossa Gibbs etc,有冇人掛住Norrington

有同感
第三集William 同Elizabeth 分開係我中三2008 上映
時間缐都好夾 睇到好滾動
Will同Elizabeth重逢喊到仆街
Jack兩次睇指南針感覺好唔同,第一次見到覺得好心酸,第二次好感動好戥佢開心
Black Pearl一出嚟真係起雞皮,聽到段鼓聲已經想喊

好睇過上集好多,睇緊嘅時候先發現唔多記得上集講乜,但最精彩都係第三集

其實覺得呢個系列已經唔係真係睇戲,而係睇回憶,佢繼續拍我都會繼續睇,但係希望有齊Jack Will Elizabeth Barbossa Gibbs etc,有冇人掛住Norrington

有同感
第三集William 同Elizabeth 分開係我中三2008 上映
時間缐都好夾 睇到好滾動

十年鳥
大家記唔記得個隻船邪惡蕩婦號既英文係咩?
最後場大戰有d 失望 不過整體黎講不過不失LA 不過追左咁多集 出下一集都會繼續睇ge
有幾多個JUMP SCARE位? 條女驚

一隻手數得哂
有無人覺得可以把上集直接變做黑歷史

覺得第三集後直接落這集,個系列觀感會正好多
好睇喎,邊有講得咁差
有無人覺得可以把上集直接變做黑歷史

覺得第三集後直接落這集,個系列觀感會正好多

認同,我都仲未買上集隻碟,可唔可以唔買佢
今集最精彩係婚禮個PART
好睇喎,邊有講得咁差

agger 可能我taste差
同頭3隻咪又差唔多
btw 希望佢keep住出 都算90後童年回憶
black pearl finally back
jack唔該你唔好再咁on9比人偷/整唔見隻black pearl
準備翻炒八爪魚船長
海皇戟都爆埋,所有詛咒解除晒
即係Davy Jones同佢班手下都會變返做人?
原來台灣譯做死無對證
原來台灣譯做死無對證

台譯好似準啲啵,dead man tell no tales嘛
邊度有得睇番頭4集?
係咪得google play?
巴布沙個女應該係第三集先生出黎
但佢咁唔似咁有情有義既人
邊度有得睇番頭4集?

第一集今晚9點半 pearl
集集都搵老豆
海賊題材必要?
邊度有得睇番頭4集?

第一集今晚9點半 pearl

唔知會唔會接住幾個星期播埋佢呢
今集最精彩係婚禮個PART

睇緊第三隻 發哥做得幾好 都幾多戲分
睇緊第三隻 發哥做得幾好 都幾多戲分

一炮死咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞