加勒比海賊5討論區

299 回覆
12 Like 7 Dislike
原本因為第四集真係太伏
今集都係純粹作為fans入場支持下
不過估唔到都有d驚喜,新舊演員d互動都做得幾好,同埋見返好多舊角色都真係好開心
估唔到當年個兩個英兵第三集上船做左海盜,今集仲跟埋barbossa搵食
Black Pearl今集終於可以行返,仲有Flying Dutchman,雖然都係出得個頭尾,不過片尾credit咁樣睇黎下集兩隻船又可以一齊再出現

但肥佬同單眼佬無了

一開始我將adam brown認左做單眼佬
但後尾check先發現原來係兩個演員黎

肥佬同單眼佬
除左舊人岀番 真係無乜驚喜
Barbossa個死法有d唔明
咁多年後Elizabeth個樣都老左好多

巴打係馬鞍山到睇

巴打係馬鞍山到睇

唔係呀 琴晚apm睇完
海皇戟都爆埋,所有詛咒解除晒
即係Davy Jones同佢班手下都會變返做人?

Davy Jones 第三集死左啦

佢班手下而家咪姐係turner手下lo
Btw 上集無入戲院睇
今集睇其中一個原因係paul mccartney
原本因為第四集真係太伏
今集都係純粹作為fans入場支持下
不過估唔到都有d驚喜,新舊演員d互動都做得幾好,同埋見返好多舊角色都真係好開心
估唔到當年個兩個英兵第三集上船做左海盜,今集仲跟埋barbossa搵食
Black Pearl今集終於可以行返,仲有Flying Dutchman,雖然都係出得個頭尾,不過片尾credit咁樣睇黎下集兩隻船又可以一齊再出現

鍾意呢套戲唔多唔少都係因為隻black pearl
barbossa同個女 will一開頭同結尾個幾幕我都好鍾意
點解套戲D人中左咒, 都係不死??

第一集果班 黑珍珠成員中咒
鬼船長 成船人中咒
今集班 亡靈中咒

全部都係不死身
如果佢地三班人互打, 會打成點??
西班牙海軍 係唔係勁過英軍??

英國海軍 次次出場都比人秒

今集奸角回億
西班牙海軍 靠一隻船就殺哂所有海盜
有無巴打搵到彩蛋片段
點解套戲D人中左咒, 都係不死??

第一集果班 黑珍珠成員中咒
鬼船長 成船人中咒
今集班 亡靈中咒

全部都係不死身
如果佢地三班人互打, 會打成點??

第一肯定最廢
只係變骨頭 你拆散佢佢都仆街
下集搵番周潤發玩降頭咒
Flying Dutchman咪冇得再潛?

今集奸角回億

沉默瑪麗號
個名幾型

應該冇 破左咒d船員都唔係不死身再潛咪死

今集奸角回億

西班牙艦隊有無敵艦隊之稱,你話呢

應該冇 破左咒d船員都唔係不死身再潛咪死

最尾Flying Dutchman好似變返正常樣?

今集奸角回億

如果真係計歷史既話,初期就西班牙先稱霸海洋,後來就俾英國取代左
西班牙海軍靠大大隻船同重炮起家,不過就速度慢,英國海軍就係靠細隻速度快同靈活,最後打贏左西班牙無敵艦隊而稱霸左海洋今集captain salazar隻silent mary係好勁好高火力,好有西班牙海軍特點,所以俾jack引左入個三角,大大隻船慢同轉唔切灣咁就成隻爆左

今集奸角回億

如果真係計歷史既話,初期就西班牙先稱霸海洋,後來就俾英國取代左
西班牙海軍靠大大隻船同重炮起家,不過就速度慢,英國海軍就係靠細隻速度快同靈活,最後打贏左西班牙無敵艦隊而稱霸左海洋今集captain salazar隻silent mary係好勁好高火力,好有西班牙海軍特點,所以俾jack引左入個三角,大大隻船慢同轉唔切灣咁就成隻爆左

black pearl
好大波
好大波

都係佢岳母正d
黑珍珠號現身再加埋主題曲真係冇得輸,成套戲唯一起雞皮既位

我都係,black pearl出番嚟真係起哂雞皮,同埋後生版jack嗰幾幕真心型,不過今集jack真係幾乎零表現,完全唔似主角,俾編劇浪費左個咁正嘅角色,同埋d笑位都無前4集咁好笑
黑珍珠號現身再加埋主題曲真係冇得輸,成套戲唯一起雞皮既位

我都係,black pearl出番嚟真係起哂雞皮,同埋後生版jack嗰幾幕真心型,不過今集jack真係幾乎零表現,完全唔似主角,俾編劇浪費左個咁正嘅角色,同埋d笑位都無前4集咁好笑

係得後生cg 果段有show 返佢前幾集啲機智
其餘都係行下走下-6...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞