[韓劇] 機智醫生生活 S2

1001 回覆
49 Like 1 Dislike
無睇到好睇?
啱啊 一開始覺得唔好睇 想棄 但好彩睇埋落去 好好睇!
拍得佢好靚仔同埋人設幾好~~但女主角係頂樓金素妍~同頂樓勁大分別
棄左佢套心情好又温暖
痴漢mode,同埋原來係時間男二,演技真心麻麻
我估依度應該好少人好似我咁樣5個主角最中意 楊碩亨大熊...
翻睇完第2次S1, 仲更加中意依個唔知以為係自閉仔既婦產科醫生!!!
一開始真係睇唔慣依個媽寶, 但知道左佢既過去瞬間好心痛佢, 明白佢點解咁甘願做裙腳仔...
無腦單case真係睇到我O曬嘴, 我同小熊醫生一樣一開始都唔明點解佢要咁做...
EP8 仲正, 雖然佢唔知點樣入手幫敏荷, 但佢都用左佢套方法幫敏荷舒緩下壓力 (我果陣有估到炒年糕係買俾敏荷, 但冇唸到佢叫助產護士唔好講係自己送, 寧願一直做衰人俾敏荷透過鬧佢而de-stress) 而且佢雖然係教授, 但會向自己徒弟認錯, 會因為自己領導能力不足而講對唔住 (我覺得做為一個教授好難得會認錯請對唔住...翼俊都係, 尾為果女而減肥既老豆)!!! 當你做到癲果陣居然有人讚你做得好冇放棄, 被人認同果感覺真係會好感動, 所以難怪小熊中意大熊
接著金大明說「想選我們一起合唱的〈你對於我,我對於你〉,啊等等是〈我對於你,你對於我〉,感覺會很棒」
好鐘意佢同佢媽啲互動
Lm!!! 平時唔鐘意睇醫生劇 但好鐘意呢套
好偑服佢哋成個劇組
不過我仲未的起心肝睇1994
好鐘意碩亨同敏荷講佢更加鐘意有責任感 唔會逃避嘅人 呢句

同埋最尾個集碩亨唔叫個流產孕婦出去 等佢喺度喊完先 又係好感動
同意 好彩冇棄
我都主力睇大小熊
如果現實有咁嘅上司就好 佢個處理手法好成熟
心目中top1 隔一排就會煲一次
s2好似無佢
機智監獄生活入面嘅小迷糊會客串第二季
可惜安大尉第2季冇份
因為有姜素拉所以可以睇埋落去
同埋佢大佬個PART都幾好笑
好多人話1994悶,但我反而最鍾意1994
94老公宇宙第一
愛情戲份黎講真係1994 係3套最好睇同最完整!!! 但友情相對地弱D (因為可能自己冇住過宿舍, 共鳴感低左少少但都感受到想表達既野)
94老公正, 但我覺得老公黎講...
94好睇過97
係碩亨唔出聲但佢係明眼人, 真心睇重敏荷同主動向對方講自己欣賞佢果位!!! 所以佢地同枱同翼俊同政源食飯果陣, 先話敏荷係佢徒弟 (估計狐狸只係學生)

流產孕婦我覺得最touch 唔係俾佢喊完先走, 而係佢阻止敏荷用其他藉口講會遲... 外面D孕婦聽到喊得咁慘都知咩事, 唔會有人嘈/唔理解點解會delay 咁耐
睇到第十四集棄咗,可能因為睇完機醫,個差別太大頂唔順……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞