[韓劇] 機智醫生生活 S2

1001 回覆
49 Like 1 Dislike
希望大哥會再客串
大哥!我唔做醫生啦!我要做oppa!
大哥「安德烈啊......」
政源「唔好叫我安德烈 叫oppa!!(醉酒mode on」
大哥:我都係繼續食野算

沒有冬天的日子第二天
想問一下,安政源知道夾band 唱既歌係I like you 後,點解會話翊晙想害死佢地?首歌好難彈?
首歌都幾快
結他solo個陣鄭敬淏隻手好似都仲好硬
canon級數掛
佢地離婚果日同宣佈結婚一樣咁震驚
唔開心又無 因為結婚之後喬妹ig一張宋仲基既相都無貼過
唔多唔少都估到佢地可能出事
甜到糖尿

安政源同沈秀蓮幾似樣,岩做兄妹
聽完I like you原唱再聽呀晙唱
呀晙把聲真係好正
rain and you都好好聽
今日終於有時間睇第三集
佢拍咗千明泰教授睇門診同金雋婠睇門診,好用心咁側面突顯金雋婠係個好好嘅醫生
相反,千明泰就好似啲old seafood,為份糧嘅醫生。
跟住,就好自然咁諗起其實香港公立啲醫生都係咁,覆診循例問你一兩句有咩問題,一兩分鐘就扔返你出去
但今集好似冇乜金句咁 最深刻嘅係 相信會有奇蹟
恩芝媽媽都係一個sad 位
人生有時就係咁,先到唔一定先得⋯
但好warm嘅係金雋婠比空間佢係出面花園喊,每個人偽裝得太耐都會攰,都需要獨處嘅空間
Sorry for又講經
仲有,羽朱好懂事咁話易俊返工係為咗救更多嘅人。
咁細個就咁懂事講依番說話,好touching
呢part真係好到位 好真實
有時現實就係咁
其實人往往可以去support人係因為自己個處境俾人好
當人地佔返上風 個角色就會即時對調
呢個轉變真係好矛盾 一方面會替人開心 但另一方面對於自己仲原地踏步緊會覺得心急同無奈
真係會覺得自己跌返落谷底
喊左爸爸一定會帶佢露營嘅
翊晙聽到係妹妹同羽朱講,霎時好感動,因為佢最親嘅人都好體諒佢
反派千明泰
俊莞最正係佢有take wuli都載學既吩咐聽入腦, 入黎先講手術成功穩定病人家屬不安既情緒, 交待埋幾時可以去睇果細路先再解釋手術發生左d咩事

wuli載學依句好sweet, 仲有雖然係咪問宏道但睇得出佢有心學而偷笑係最正果2 part!!! 俊莞真係一個好好好好既CS科長

然而我有隱憂(希望唔會成真), 專科考試有2%唔pass機率... 載學sam又咁實牙實齒話自己人見人愛實冇問題... 但佢之後讀左6年司法都衰左 (仲要俾人呃), 會唔會佢真係pass唔到
https://www.koreastardaily.com/tc/news/136342

白亨道聲演 有低沉嗓音嘅亨道
原來係佢
睇嘅時候覺得把聲好熟又諗唔起
香港公立醫院嗰d...睇症1 2分鐘都唔知有無就當睇完
要細心詳細真係要私家 or d馬會診所仔
其實我睇S1心入面已經有呢個疑問
咁好咁盡責嘅醫生 完全冇遇過
公立同私家都探過病
從來未見過醫生巡房
現實係咪真係有呢啲咁有愛心嘅醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞