網絡孤島暨開始有人識打入神台?-JFFT 2021討論區 (26) 教父床 灰姑良 肥貓翼 夏噴泉 綠帽比

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
應該係colour 同jfft一齊傾
上次佢開圖奇度過啲設定
其他人係佢搵翻黎既fd
其實狼人呢隻game有咩可以玩到咁高深 chatroom係又屌唔係又屌
明明去到最後大家都係喺到鳩up估估下
係有邏輯推論既但係個個都國家隊咁唔跟佢地個套就屌
點解今次都無女
真係 每次發言都串77咁
上集冇咁多呢啲所謂高玩 仲要睇唔起新手 反而仲好睇
從來都唔覺得狼人有咩太多嘅邏輯推論可言 資訊唔多 大家都係根據大家嘅發言去分析 其實無乜參考價值 所以唔明d國家隊屌what 睇得開心就得啦講真
chatroom特別係會員係咁架啦,之前屌狗女唔見佢地屌,仲要爭住撐狗女
床哥第一回金句:晚晚有人死你同講你女巫?
床哥第二回金句:投一毒二
無計,佢3場狼一定係要帶風向
投一毒二真係lets think 極致
MK 你可以睇開電視套狼人殺真係高玩MVP嚟,睇到佢有邏輯唔會矛盾
但鬼食泥有少少趕客
JFFT同顏教做live既取向都唔同
顏教同良少差唔多,做節目會諗個節目點先好睇
所以會搞好多微操作,有時仲做多左

JFFT開live係台主enjoy做節目
好多時9流流一口氣陪足大家幾個鐘
成個氣氛係四子同觀眾都自在既

今晚既狼人殺真係純粹玩狼人殺
見到兩邊既人基本上0交流
唔係第一次見唔熟嗰種feel
係feel到玩多十次都唔會熟到嗰種

相反上次其實全部人都好firm
黎生,牛丸,Der仔,大麻獸
Even抄屎同暴龍哥都好firm
好多人鬧佢地唔識玩 講錯野 唔知做乜9
我覺得個重點唔係佢地玩成點,係四子同邊個玩
至少上次好多位係笑到停唔到

如果話今次係床哥同雞翼作客去人地到,咁我覺得冇乜野
如果今次係JFFT主場節目,咁真係幾失望
最後個場雞翼慘成弱智
壓力大到
但係JFFlive而家去到瓶頸位一定要搵野突破
上次第一次鳩有效果 你可以確保鳩幾多次都有效果咩 JFFT而家需要既係搵唔同方向 唔可以再淨係鳩流流

不過琴晚係觀感麻麻 俾人個感覺係JFFT狼人殺
太hardcore 所以琴晚見到有Ching建議佢地自己私底下玩多啲 熟習下咁自然唔會太緊張到好似GE咁

成長期係需要啲時間 台灣出名玩狼殺既娛百又好MAgicliar又好 佢地啲人私底下都會玩好多次狼人上節目先會無咁緊張
呢個就係太認真既效果
其實我覺得識玩就已經就夠 board game本身就係比人輕鬆
下下搵戰犯 d嘉賓又本身大家都唔熟無乜火花
而家都係試當真性質,需要磨合
有新人又咁限制 你睇下連成員既GE都咁緊張 個效果又點會好

真毒ge做狼王嗰場俾三隻狼仔食住
輪到佢講野又口震震咁
狼人殺排行

S:顏教(高玩不解釋)

A: der仔 大呆(熟晒架步 但視野差啲)

B:黎生 床哥(思路清晰 偶有操作 不過柒作就更多)

C:雞翼(懵 但都能勉強理解局面 容易被帶動 經常放棄發言同遺言)
忍者(發言差多滑水 通常係重複人地發言 甚少講自己心路歷程同推理 只會賭)
牛丸(玩法太獨特 令人生疑 經常放棄遺言)

D:查理士(新手不解釋 但第二集有進步 不過服裝太kick )
暴龍(奇招之鬼 玩殘隊友 效果帝)
GE今朝圖奇都話搞到已經唔係好想再玩 今次一加就咁多唔識既老手 講勁多專業term又講得快 作為冇睇開狼人殺既 好多時都唔知佢地講緊咩
根本應該比佢地自己班底fd果班玩熟先 起碼大家差唔多lv 啱嘴型 玩法可以自由啲 互相有火花 少少鳩流流又好笑
而家基本上唔跟班老手玩法已經覺得/可以屈你係狼
其實開頭玩d熱身賽 介紹下d人 之後間唔中搞場皇者賽仲好
一邊就話無女嘉賓 一邊將個門欖set度咁高
就黎連男嘉賓都唔想玩
下次可以試下其他少d人同易上手d既board game
尋晚睇ge,床同觀眾玩都覺得佢地辛苦
不過主要應該係床哥佢地睇人玩狼人殺多所以想玩狼人殺 而家既娛樂節目大多數都係玩狼人殺 變相觀眾認識同想睇都係狼人殺其實玩下阿瓦隆果啲身份game都好 比較多線索可以合理邏輯推斷
如果玩其他board game
都係嗰句希望佢地玩熟先開live
如果唔係觀眾/jfft 又好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞