網絡孤島暨開始有人識打入神台?-JFFT 2021討論區 (26) 教父床 灰姑良 肥貓翼 夏噴泉 綠帽比

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
大型追逐戰會唔會有人報狗先?
個問題係點解會犯法先?拍電影 Error Mirror出外拍攝一crew人都廿個啦,個啲就返工,twitcher YouTuber開緊台返緊工有donate錢收,呢啲就唔係返工就會犯599g?
成件事對做Live 睇拍片嘅人公平咩?
係訂閱先有得睇replay
但係尋日個replay都已經一早del左
第599G章 《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》
豁免羣組聚集
第1部
豁免羣組聚集(2021年第53號法律公告)

4.在工作地點為工作而進行的羣組聚集

唔識可以收收皮先 用完google再講野

599G本則上有咩問題 呢條條例係有存在既必要性
基本上全球都有限聚 唔好講到港共特登整做嚟做鳩人咁
又真 床哥個次慶生都應該599g好在個時冇阿蛇
咩叫知法犯法
十足d藍絲口敏犯法就係犯法
依家d法你講句光復香港都坐十碌係咪又合理
佢地係柒在太揚通哂天啫
下,條例係唔合理就唔合理架啦關咩事
慶個生日罰十幾萬唔通叫合理
定係你真係咁清高未犯過4人限聚
咁你有資格屌
所以我咪話柒在俾人知太張揚囉
未吹已經願望成真
屌 講咁多做乜
明知依家中共敏感過你個龜頭
咁你612仲要約出黎玩就低調啦
地址收埋啲 同埋唔好開live

明知599g係惡法 又明知自己多仇家
又冇移民 又要開live 咁你咪約遲一日
我都幾肯定你約613唔會有同樣事情發生
你call黑警佢都唔撚理你啦
所以係少少抵死
唔好講咁多廢話啦
最簡單就係捉你唔到係你好彩
通晒天之後走甩到一次係咪次次走得甩先
我跟得唔貼都數到幾次差唔多嘅活動啦
最初個RP未完就話請一個觀眾食飯
之後就開始越搞越大
成十幾人上JFFT個stu打邊爐都起碼2次
又去唔知邊個屋企BBQ
中間應該有啲無數到
今次廿幾人慶生先捉到已經算遲啦
次次都講定人數 又驚死無人知專登開直播

條例係唔合理
但係疫情下高調搞咁多次聚會又好合理咩?
成班社僧渣滓玩rp 玩上腦

btw,顏教冇同佢地玩開
自己地方邊會中嫁 再多人都唔撚關d 狗事
極度懷疑好賤呀會搞鳩GE慶生活動
無玩啦 太子得罪咁多人
一個好賤呀 邊有咁勁
又咩雞寶 又藍台女台
玩RP個班 又嘈交又剩
依加擺明有人做9佢 其實可以收皮
仲有得你開台打下機算係咁
圖奇d訂閱含曬
良b 又要跪玻璃
好賤呀都有好多個YouTube ac啦
開AC有幾難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞