睡眠窒息症

219 回覆
28 Like 0 Dislike
仲要問下自己 如果醫生真係叫你帶機訓覺你接唔接受到。。。

買左但係老婆唔鍾意用
但係用左真係精神唔少,真係唔用唔得!
睇完個post好有衝動睇醫生/買機
但事前想試一試側睡/牙膠 有冇幫助先
呢幾晚試側睡,效果都唔錯,個人精神左
牙膠就太貴未買黎試
但唔確定係咪側睡有正面影響

建議大家試下呢d方法先,真係唔得就睇醫生問專業意見
大拿拿成世人都訓唔好,唔夠精神可大可小
祝各位巴打們身體健康
仲有可以試zip高的個枕頭 e.g.兩個枕頭
我自己鼻鼾會細左 不過長遠就傷頸
都僽用機唔洗返
樓豬仲係咪到?
我一個鐘窒息>42次
要做手術好撚驚
有冇同路人
係度做手術解決到?唔係好事咩
會有風險 打麻醉針 你有機抖唔到氣
樓豬你有冇做手術?帶機要帶一世
冇做,如果你地肥胖人士,減肥應該有幫助。
反而有得做我都想做
雖然帶機我冇乜所謂,但嫌煩唔想洗
點解你冇得做?
我唔係肥胖人士 有關係?
唔知有冇,因為當時醫生冇提及。
鼻“堅”膈骨整形?
買機LA
之前睇完呢個post去左私院做test
有中度窒息 5x次/hr,醫生建議戴呼吸機(戴完降到0.8次/hr)
但上過外國網睇好似又唔係平好多
想伸手問下有冇link推介
我用RESMED
我買果間係PRICE睇
之後WHATSAPP問架咋
其實搵間問完 覺得禮貌OK就算
呢D野唔差一千幾百,快快買完訓個好覺算
有冇用開智能手錶 想睇下未用個result
都係架~~~~~
另外我訓醒
看番部機上
佢個到寫平均氣壓有11BAR
咁我睡眠窒息症勁唔勁??
仲有無同路人
我啱啱都證實左係睡眠窒息,一小時47次
醫生叫我先做鼻既手術
做完試下用呼吸機,唔得再做埋喉嚨手術
因為有醫保,錢唔成問題
但我見好多巴打都prefer用呼吸機
但用一世你地唔覺得好麻煩咩
醫生叫我自己揀 我prefer做手術
醫生話做完唔代表好返哂,但至少維持到8-10年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞